Hirdetés

Vita a Redditen: az, aki ma csempét rak Romániában, nettó tízezer lejt keres havonta, majd lakást vesz hitel nélkül

A hazai munkaerőpiac sokszor azt sugallja, hogy csak azok juthatnak jól fizető állásokhoz Romániában, akiknek felsőfokú végzettségük van. A valóság viszont az, hogy léteznek jól fizetett munkalehetőségek azok számára is, akik még a középiskolát sem végezték el, de befektettek egy szakma elsajátításába.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Vita a Redditen: az, aki ma csempét rak Romániában, nettó tízezer lejt keres havonta, majd lakást vesz hitel nélkül
Képünk illusztráció Fotó: pexels.com/Tibor Szabo

Az informatikus (IT) szakembereket gyakran irigykedve, de ugyanakkor tisztelettel is figyelik mások a jelentős keresetük miatt. Ugyanakkor olyan területek is léteznek, amelyeken azok, akiknek nincs felsőfokú végzettségük, hasonlóan vonzó béreket kereshetnek.

Az IT területén kívül a jól fizető munkalehetőségekről zajlott egy élénk beszélgetés a Reddit platformon a minap. Egy felhasználó ezt a kérdést tette fel:

„Nem IT-szakemberek! Hogyan küzdötök meg a mindennapi megélhetésért? (Különösen most.) Az infláció, emelkedő adók és illetékek. Még egy egyszerű narancsos Fanta is 12,5 lejbe kerül. Látjátok magatokat a közeljövőben ingatlantulajdonosként?”

Erre jött is a válasz:

„Egyes emberek, akik csak a tévét nézik, ezt gondolják, miközben az, aki csempét rak, nettó 10 000 lejt keres havonta, nyilvánvalóan egy nagyvárosban” – kommentálta egy férfi, akit az Adevărul napilap idézett.

A válaszokban hangsúlyozták a jól fizetett foglalkozások sokféleségét az informatika területén kívül is.

Az építőiparban dolgozó szakemberek kiemelték, hogy jelentős összegeket kereshetnek, és néhányan közülük már a közeli jövőben ingatlantulajdonosnak látják magukat, anélkül, hogy hitelt kellene felvenniük.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!