Megújulás imában és közösségben – IX. Szülők Iskolája zajlott Hargitafürdőn

Levélbontás
Becsült olvasási idő: 4 perc
Megújulás imában és közösségben – IX. Szülők Iskolája zajlott Hargitafürdőn
Fotó: Szülők iskolája

Augusztus 29. – szeptember 1. között kilencedszer szervezett családos nyári tábort Szülők Iskolája néven a Főegyházmegyei Családbizottság a karcfalvi római katolikus plébániával együttműködésben, a pálos rend Szent István házában Hargitafürdőn, Hargita Megye Tanácsa támogatásával. A találkozón 14 családból közel hatvanan vettek részt különböző korosztályokból, az első babát dédelgető, az ötgyermekes és a nagyszülőkorba lépett házaspárok egyaránt jelen voltak. 11 család Hargita megyei településekről érkezett, így Gyergyószék, Székelyudvarhely, a Csíki-medence és Gyimes egyaránt képviselve volt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Megújulás imában és közösségben – IX. Szülők Iskolája zajlott Hargitafürdőn
Délelőttönként a házaspárokat Szénégető István egyházmegyei családreferens, a Családbizottság titkára kísérte a lelki megújulás útján, pénteken az imádság, szombaton a gyermekek elengedése témában, amelyet a gyergyóditrói Bajkó házaspár tanúságtétele mélyített el. Ezalatt a gyermekek korosztályi programokon vettek részt kisebb csoportokban.

Délutánonként a családok együtt kapcsolódhattak ki, családos akadályverseny és Színes este mellett egy kirándulásnak is sikerült helyet találni a Kossuth-sziklához, amit kicsik és nagyok egyaránt nagyon élveztek. Isten gondviselő szeretetét mi sem mutatja jobban, mint hogy a túra előtti és utáni napon is barátságtalan időjárás éppen a túra napjára szelídült meg annyira, hogy a legalkalmasabb kirándulóidőt kaptuk ajándékba.

A vasárnapi kiértékelő- és zárókörben a családok kifejezték köszönetüket és szándékukat arra, hogy következő alkalommal is részt vegyenek hasonló programokon.

Török Bernadett, a Főegyházmegyei Családiroda munkatársa





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!