Hirdetés

Lelkészi önmeghatározás

Megérjük a pénzünket címmel tartotta éves konferenciáját az Unitárius Lelkészek Országos Szövetsége (ULOSZ) – adja hírül az unitarius.org honlap. No­vember utolsó napjaiban a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség adott otthont a rendezvénynek.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc
Lelkészi önmeghatározás
Találkozó. Szakmai fejlődés, lelki töltekezés Fotó: Mikó Ferenc

A konferenciát Kiss Zsu­zsánna, az Unitárius Lelkészek Országos Szövetsége titkárának imádsága és Demeter Sándor Loránd elnök témafelvezetője nyitotta meg. Az áhítatok, istentiszteletek zenei részét Bíró Attila és Lőrinczi Levente lelkészek és Hurubás János kántor biztosította.
A november 28-án és 29-én szervezett rendezvény fő témája a lelkészi önmeghatározás volt. A szakmai előadásokat Szabó Attila kommunikációs szakember és Rancz Zsolt dizájner tartotta.
– A fórumbeszélgetésen a lelkészi oklevél munkaerőpiacon való értékét vizsgáltuk meg Bálint Róbert lelkész-szociológus, Bartha Mária Zsuzsánna lelkész-mentálhigiénés szakember és Andrási Benedek lelkész-főjegyző vitaindító gondolatainak segítségével. A Tamási Áron Színház Tóték című előadása is szépítette a kultúrvárosban való tartózkodást – olvasható a tájékoztatásban.
A konferencia záró isten­tisz­teletén Bartha Mária Zsu­zsá­nna, Csete Árpád, Di­mény József és Kecskés Csaba lelkészek vehették át huszonöt éves lelkészi szolgálatukért az Ezüstpalást-díjat, az ezüstből készített palástos lelkészszobrot, Kiss Endre ékszerész munkáját. 
– A lélekkel átitatott, adventi úton erősítő és a szolgálat iránti megbecsülést mutató istentiszteleten Nagy László, a marosvásárhelyi Bolyai téri egyházközség lelkésze prédikált. Isten tegye áldottá minden lelkész szolgálatát. Emlékeztessenek arra, hogy miként a bibliai leírásokban, úgy az életünkben is minden szó, cselekedet és életünk minden része Istenről beszél – zárul a tájékoztató.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!