Hirdetés

Közösségkovácsoló bútorfestő tábor

Bútorfestő tábort tartottak az elmúlt héten a Székelyudvarhelyi Belvárosi Unitárius Egyházközségben. A rendezvényt immáron már második alkalommal szervezték meg, célja a hagyományápolás és értékmentés volt.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Közösségkovácsoló bútorfestő tábor
A bútorfestő táborban készült alkotásokat kiállításon mutatták be. Hasznos kikapcsolódás Fotó: Fülöp Bence

Évente több, különböző korosztályoknak szóló tábort szerveznek a székelyudvarhelyi Belvárosi Unitárius Egyházközségben, amelyek célja a közösségépítés, de heti rendszerességgel szervezett rendezvényeik is vannak. A vakációs bibilahétre a legkisebbeket várják, a konfirmandusoknak is külön tábort tartanak, az elmúlt héten pedig bútorfestő tábort szerveztek. A több mint harminc résztvevő a népi, sajátosan a homoródalmási motívumokkal, jelentésvilággal ismerkedhetett meg. 

Fülöp Bence
Éltetik a hagyományt. Alkotni öröm. 

– Egyházközségünk tagja egy nyugdíjas tanítónő, Györke Irma, az ő fejében született meg a tábor gondolata, és ő is biztosította a szakmai tudást, irányította a résztvevőket

– ismertette Simó Sándor, az egyházközség lelkésze. Mint mondta, bár eredetileg felnőtt tábornak indult, végül vegyes korosztályú táborrá módosult, hiszen már tavaly nagyon sokan, különböző korosztályok tagjai érdeklődtek iránta. Az első rendezvény sikerén felbuzdulva idén ismét megtartották a bútorfestő tábort, és abban bíznak, hogy jövőre is lesz folytatása.

Fülöp Bence

– Jó volt látni, hogy mekkora volt az érdeklődés, hogy generációk közötti rendezvénnyé vált a tábor, hiszen számos nagymama az unokájával érkezett, és közösen alkottak. Éppen ezért úgy véljük, mindenképp érdemes lesz folytatni a követező években is

– tette hozzá a lelkész. Kiemelte, hagyományaink ápolása és továbbadása mindannyiunk feladata, hogy a jövő nemzedékei számára is megmaradjanak. A tábor helyszínéül a Kriza János szeretetotthon szolgált, ahol naponta délelőtt 9 órától délután 7 óráig tartott a foglalkozás. Az egy hét alatt több mint száznegyven alkotás született, amelyekből kiállítást is szerveztek a vasárnapi istentisztelet után. A tábor díjmentes volt, viszont a résztvevőknek maguknak kellett biztosítani a megfestésre szánt tárgyakat.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!