Egyedül nem megy

Levélbontás
Egyedül nem megy
Csoportdinamikai játék. Mérik a csapatösszhangot Fotó: Dombi Anita-Etelka

Idén augusztus 19–24. között Lókodon szervezték meg a várva várt Hun Tábort, amelynek jelmondata: „A sikerhez szövetségesekre van szükség. Egyedül nem megy!” – tökéletesen tükrözte a tábor szellemiségét és célkitűzéseit. Az esemény minden évben a keresztyén erkölcs megélésére, a hagyományok ápolására, közösségépítésre, a részt vevő gyerekek önállóságának erősítésére fókuszál, és ez alól az idei év sem volt kivétel.
Az idei Hun Tábor különösen sikeresnek bizonyult, hiszen évről évre egyre többen csatlakoznak ehhez a különleges közösséghez. Idén már közel 60 résztvevővel indult el augusztus 19-én, ami jól mutatja növekvő népszerűségét és az annak szellemisége iránti elköteleződés erősödését. Ez a folyamatos gyarapodás azt jelzi, hogy a kezdeményezés nemcsak megtartja, hanem vonzza is az új érdeklődőket, akik számára fontos a közösség, a természetközeliség és a közös élmények.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Egyedül nem megy
Festői környezetben kapott helyet, Lókod idilli tájain, amelyek otthont adtak a napi tevékenységeknek. A környező erdők és mezők nemcsak a természet közelségét nyújtották, hanem a hagyományos táborozási élményt is megidézték, amelyből az ifjú generáció egyre ritkábban részesül.
Programok széles palettája biztosította, hogy minden résztvevő megtalálja az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot: reggeli torna, számháború, méta, hun-foci, néptánc, rovásírás, különböző ügyességi és csoportdinamikai játékok tették színessé a huntáborosok hat napját. Természetesen a szokásos vizes játékok sem maradhattak ki a sorból, de idén is volt íjászkodás és lovaglás is. A jelmondatnak megfelelően, külön figyelmet kapott a csapatmunka és az együttműködés. A különféle versenyek, vetélkedők és szellemi kihívások során a táborlakók nemcsak saját képességeiket tehették próbára, hanem meg is tapasztalhatták, milyen fontos a közös munka a siker eléréséhez.

Egyedül nem megy

Szerdán a táborozók kirándulásra indultak, hogy felfedezzék a szomszédos Bágy települést. Ez a tele­pü­lésfelfedező túra már-már ha­gyománnyá vált a Hun Táborban. A résztvevők 3-4 fős csoportokban járták be a falut, bekopogtak a helyi lakosokhoz, és igyekeztek minél több érdekességet, adatot és tudnivalót gyűjteni a településről. A nap végén az összegyűjtött információkat megosztották egymással, így mindenki gazdagodott a közösen szerzett ismeretekkel.
Minden Hun Tábor egyedi és különleges, hiszen mindig van valami, ami megkülönbözteti az adott évet az előzőektől. Az idei abban volt más, hogy a korábbi évektől eltérően, ezúttal elmaradt a sátortesztelés – az eső ugyanis elkerülte Lókodot. A résztvevők egész héten hőségben élvezhették a programokat, ami szokatlan, de kellemes változatosságot hozott a tábor életébe. Így az idei inkább a napsütéses, meleg időjárásról marad emlékezetes. Újdonságnak számított az is, hogy a „hunok” a méhek különleges világába is betekintést nyerhettek elméleti és gyakorlati szinten is.
Hisszük, hogy a résztvevők számára ez a közel egy hét nem csupán szórakozást és tanulási lehetőséget nyújtott, hanem új barátságok és „szövetségek” kialakításának is teret adott, hogy a 2024-es Hun Tábor maradandó élményeket hagyott maga után!


Dombi Anita-Etelka felvigyázó
 

Az eseményt támogatta: Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapon keresztül, Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!