Hirdetés

A Cenk alól a Küküllő partjáig

Maratoni hosszúságú mű­sor­ral jelentkezik a szé­kely­ud­var­he­lyi Star Rádió, mely­nek műsorvezetője, Szász Csaba ma reggel 6 órá­tól szombat déli 12 óráig élő adásban a rádió meg­szo­kott műsorpontjai közé 30 órában épít rá egy 30 éves visszatekintőt.

Katona Zoltán
Becsült olvasási idő: 3 perc
A Cenk alól a Küküllő partjáig
Szász Csaba Fotó: Star rádió

Nem mindennapi feladatra vállalkozott a szé­kely­ud­var­he­lyi Star Rádió munkatársa, Szász Csaba műsorvezető-szer­kesz­tő, aki ma reggel 6 órától holnap déli 12 óráig lesz élő adásban a 30 év 30 órában elnevezésű maratoni hosszúságú műsor ideje alatt.

– Ez egy személyes ünnep, évforduló, amelyet felkarolt a Star Rádió. Abból az alkalomból vállaltam fel, hogy 1994. február 12-én (még Brassóban) először volt lehetőségem mikrofonba beszélni és megszólalni az éterben. Az azóta eltelt 30 év alatt szó szerint végigdumáltam Székelyföldet

– közölte a rádiós.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Elmondta, hogy a rádiózás vírusát a Marosvásárhelyi Rádió brassói tudósítójaként kapta el, aztán jöttek sorban a brassói Cenk Rádió, a kézdivásárhelyi Siculus Rádió, a sepsiszentgyörgyi Astra, majd Mix FM Rádió, a csíkszeredai Mix FM, a gyergyószentmiklósi Mix FM, majd 2006 óta a Star Rádió Székelyudvarhely.

– Nem ez az első ilyen jellegű próbálkozásom, korábban volt már 20 és 26 órás élő adásom is, semmiféle rekordot nem kívántam megdönteni, ezúttal sincs másképp. A leghosszabb rádióműsor rekordját amúgy is szinte lehetetlen megdönteni

– fogalmazott Szász, megjegyezve, hogy a legutóbbi Guinness-rekord tavaly májusban született, amikor egy ausztrál rádiós 55 órát és 26 percet volt élő adásban, végigbeszélve azt, mert zeneszámokat és reklámokat tilos volt bejátszania.
A mostani adásban a Star Rádió megszokott műsorpontjai közé 30 órában épül rá egy 30 éves visszatekintő, meghívottakkal, archív felvételekkel, sztorikkal, bakikkal, rádiós élmények felelevenítésével. A műsorban részleteket hallhatunk a székelyföldi kereskedelmi rádiózás történelméből is.

– Az udvarhelyi kivételével az összes többi rádió esetében már a legelején ott voltam, előfordult, hogy az én hangommal indult egy-egy város magyar nyelvű kereskedelmi rádiózása, amire azt hiszem, joggal lehetek büszke

– fogalmazott az udvarhelyi rádiós.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!