Vért kell izzadni

A nemzeti érzés legjobb kifejezője a sport, hangzott el Tusványoson. Kezdetben, fiatalon, csak a játék van, később egyre inkább ráébred a sportoló, hogy valamit, valakiket képvisel. A profivá váláshoz viszont profi hozzáállásra van szükség, hangsúlyozta Bölöni László.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vért kell izzadni
Bölöni sosem keresett kifogásokat. A munkában hisz Fotó: Vlaicu Lajos

A pódiumbeszélgetésen Bölöni László marosvásárhelyi születésű – 1986-ban BEK-győztes – futballista, edző is jelen volt, aki hangsúlyozta: az alkalmankénti bírói igazságtalanságokon könnyebben átlendültek, hiszen „ha győzni akarsz, akkor nem keresel kifogásokat”. Bölöni nemrég Marosvásárhely díszpolgára lett, bevallása szerint felemelő pillanat volt. „Örvendtem a kitüntetésnek. A város, ahol éveken át futballoztam és éltem, körbevett, vigyázott rám, ezért úgy érzem, adósa vagyok” – mondta. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A jövőre vonatkozóan annyit mondott, több mint fél évszázada benne van a pörgésben, most jól érzi magát, de még így sem éri utol magát a teendőkkel. Mint mondta, ha szakmán belül kapna valami ajánlatot, ami megdobogtatja a szívét, akkor elfogadná.
A fiatal tehetségekről szól­va azt mondta, a gyerek olyan, amilyenné a szülők, a társadalom és az iskola neveli. Szerinte a versenyzés fejleszti a gyerekeket, akiket kihívások elé kell állítani, s mindemellett igényes nevelést kell biztosítani számukra. Ugyanakkor szerinte a tehetség önmagában nem elég, „vért kell izzadni, hogy a benned rejlő tehetség kemény munka által klasszist faragjon belőled” – vélekedett. Hozzátette: fontos a színvonalas bajnokságok létrehozása, „s ha nem nívós a bajnokság, akkor meg kell találni azokat a lehetőségeket, amelyek azzá teszik. Ha másképp nem megy, akkor a külföldi jó példákat kell ellesni.” 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!