Véget ért a 18. Székelyföldi Körverseny

Csapatban az Astana, egyéniben a kazah gárda orosz sportolója, Lev Gonov sikerével zárult az idei Székelyföldi Körverseny. Az elmúlt héten tartott, 18. kiírást megért kerékpáros viadalnak mindössze három szakasza volt, ám mindhárom székelyföldi megyeszékhelyet érintette a mezőny.

Kopacz Gyula
Véget ért a 18. Székelyföldi Körverseny
Fotó: Halmágyi Zsolt

Sepsiszentgyörgyön a csapatbemutatóval, majd az egyéni időfutammal kezdődött el a 18. Székelyföldi Körverseny, amely pénteken Csíkszeredában ért véget. A mezőny mindhárom székelyföldi megyét és annak székhelyét is érintette, annak ellenére, hogy mindössze három etapot teljesített a mezőny.

Az egyéni időfutamot az Astana orosz sportolója, Lev Gonov nyerte a román válogatott Crișta Daniel előtt mindössze hét másodperccel. A Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda között tartott második szakaszt az Epronex magyar versenyzője, Rózsa Balázs nyerte egy remek hajrát követően, míg az utolsó, Marosvásárhely és Csíkszereda közötti etapon az amerikai Skyline ír kerekese, Connor McDunphy bizonyult a legjobbnak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A 293,3 kilométeres távon az orosz győztes, valamint a vele azonos időt – 6 óra 9 perc 24 másodperc – kerekező cseh Michael Kukrle 47,64 kilométer/órás átlagsebességet ért el, a két sportoló között a pontverseny döntötte el az összetett elsőséget, amelyet szintén Gonov nyert, a legjobb hegymenő Filippo Tagliani lett, az U21-es sportolók között a szlovák Matthias Schwartzbacher bizonyult a legjobbnak. A román sportolók között Crișta Daniel, a magyarok között Gönczy Gergő volt a legjobb.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!