Hirdetés

Van vészforgatókönyv a román labdarúgásban: Májusban újrakezdik a bajnokságot

HN-információ
Megállt az élet a román labdarúgásban is, amely rájátszásából mindössze két fordulót sikerült lejátszani. A szakszövetség két vészforgatókönyvet dolgozott ki.

Minden csapat várja a fejleményeket                                                                                                     Fotó: gsp.ro

A labdarúgó Európa-bajnokság egy évvel való eltolásával az Európai Labdarúgó Szövetség célja az volt, hogy az így keletkezett szabad napokat a különböző országok szakszövetségei arra használják fel, hogy a belföldi pontvadászatokat letudják. Răzvan Burleanu a Román Labdarúgó Szövetség elnöke az Európa-bajnokság elhalasztása kapcsán közzétett videóanyagban már jelezte, hogy az országban kihirdetett 30 napos szükségállapotot követően újraindul az élet a labdarúgópályákon. Legalábbis ezt szeretné. Az első ligában érdekelt Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK szurkolók közösségi oldalán máris közzétett egy kiszivárgott elképzelést, amely a Digi Sport információira alapoz. A sporttelevízió honlapján közzétettek szerint a következő két megoldás körvonalazódik: a csapatok elkezdik az edzéseket április 16-án, május 16-án rajtolhat a bajnokság, e szerint, a playout esetében július 4-ig lejátszhatják a hátralévő mérkőzéseket; abban az esetben, ha a bajnokság folytatását csupán június 13. után lehet elkezdeni, akkor egyfordulós mérkőzések lesznek semleges pályán. Jelen pillanatban annyi biztos, hogy a bajnokság szünetel, az összes csapat leállította edzéseit is. Hogy a munkát mely csapat mikor kezdi újra, az a klubok döntése lesz. Az viszont bizonyos, hogy a pontvadászat április közepe előtt nem fog elrajtolni.

Darvas Attila





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!