Változatlan a vébé időpontja, augusztusban lehet az ob

HN-információ
Nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a koronavírus-járvány miatt átalakított idei új versenynaptárát. Véglegessé vált a három nagy országúti kerékpáros körverserny új időpontja, ugyanakkor kiderült, a világbajnokságot az eredetileg kiírt dátumon tartják meg. Az országos bajnokságokat augusztusban tartanák.

Tavaly a Giotti Victoria-Palomar nyerte a székelyföldi viadalt                                 Fotó: Halmágyi Zsolt / Archív

Március 15-én tartották az utolsó országúti kerékpárosversenyt, a chilei Patagonia Nagydíjat követően a koronavírus-járvány miatt a sportágban felfüggesztettek minden vetélkedőt. Mivel több országban is enyhítettek a szigorításokon, és a sportélet újraindulását is tervezik világszerte, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) talán az elsők között van, amely közölte a koronavírus-járvány miatt átalakított idei új versenynaptárát. Kiderült, mikor rendezik a három nagy országúti kerékpáros körversernyt, ahogyan az is, hogy a világbajnokságok eredeti időpontján nem módosított az UCI. A szövetség döntése értelmében augusztus 1-jéig továbbra sem lehet WorldTour-versenyeket rendezni, onnantól kezdve azonban újraindulhat az idény. Az előzetes terveknek megfelelően augusztus elsején a Strade Bianche olasz egynapos versennyel indul újra a szezon, amely november 8-án a spanyol körrel, a Vueltával zárul. A három nagy körverseny közül elsőként a Tour de France-t tartják meg, a francia viadal augusztus 29-én kezdődik és szeptember 20-án ér véget. A Giro d’Italiát október 3. és 25. között tartják, a Vuelta a España pedig október 20-án kezdődik, és november 8-ig tart. A spanyolországi viadallal kapcsolatban két újdonság is van: a szervezők kérésére egy héttel lerövidítették a versenyt, amelynek első öt napja fedésben lesz az olasz körversennyel. Legutóbb 34 éve történt olyan, hogy két háromhetes körverseny részben fedésben volt egymással: 1986-ban a Vuelta május 13-án ért véget, míg a Giro május 12-én kezdődött. A Le Tourral kapcsolatos, hogy Roxana Mărăcineanu francia sportminiszter szerint még most sincs garancia arra, hogy meg tudják rendezni a világ legismertebb országúti kerékpáros körversenyét. A világbajnokság időpontját nem változtatták meg, így arra szeptember 20. és 27. között kerül sor Svájcban. Az országos bajnokságokra az UCI az augusztus 18. és 23. közötti időszakot jelölte meg, ezzel kapcsolatban viszont egyeztetések várhatók a nemzetközi és a tagországok szövetségei között. Az UCI versenynaptára szerint júliusban kezdődhet el a versenyszezon, elsőként pedig a július 2. és 5. között tervezett Szeben Kerékpáros Körverseny szerepel az európai viadalok között. A Székelyföld Kerékpáros Körversenye augusztus 4. és 8., míg a Román Kerékpáros Körverseny szeptember 8. és 13. közötti időpontokkal szerepel az UCI versenynaptárában.

HN-összeállítás





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!