Hirdetés

Továbbjutó csapatok kiléte

HN-információ
A labdarúgó-világbajnokságon a csoportkör küzdelmei a feléhez érkeztek. Már vannak biztos továbbjutók, és vannak, akik cso­magolhatnak haza. Utóbbiak közé kerülhet a címvédő Németország, vagy épp Brazília is, ha nem sikerül kijavítaniuk botlásukat. [caption id="attachment_72223" align="aligncenter" width="620"] D. Costa szerencsés góljával törték fel a spanyolok az iráni reteszt[/caption] Elsőként az A csoportból Oroszország és Urugu­ay jutott ki a csoportból kéz a kézben és került be a nyol­caddöntőbe. A B csoportba az utolsó fordulóban lesz döntés, míg a C-ben is bonyolult a helyzet. Mától vasárnapig viszont az E, F, G és a H csoportokban jár le a csoportkör második fordulója. Két szupercsapatra vetődik a világ szeme. Az E csoportban Brazília nem hozta a sokak által előre megjósolt három pontot Svájc ellen, ami nem akkora meglepetés. Ugyanakkor Costa Rica ellen már nem hibázhatnak. Ebben a harcban könnyen meglehet, hogy Neymar nem lehet a csapat segítségére, miután az egyik edzést bicegve hagyta el, idő előtt. A másik nagy kérdés, hogy az F csoportban a németek össze tudják-e kapni magukat a Mexikó elleni vereséget követően. Sok választásuk nincs: kötelezően győzniük kell, ha versenyben akarnak maradni. Ehhez viszont lesz egy-két szavuk a svédeknek, akiknek Dél-Koreát legyőzve már három pontjuk van. A masszív svédek alaposan megnehezíthetik a németek dolgát. A G csoport elsőre az angol–belga páros továbbjutását jósolta, és nem sok körülmény utal arra, hogy ez ne így legyen. A H kvartettben a lengyelek és a kolumbiaiak alatt rezeg a léc.
Eredmények B csoport: Spanyolország – Irán 1–0 (D. Costa (54.)/. A csoport állása: 1. Spanyolország 4 pont, 2. Portugália 4, 3. Irán 3, 4. Marokkó 0. C csoport: Dánia – Ausztrália 1–1 (1–1) /Eriksen (7.), illetve Jedinak (38.); Franciaország – Peru 1–0 (1–0) /Kylian Mbappé, 34./. A csoport állása: 1. Franciaország 6, 2. Dánia 4, 3. Ausztrália 1, 4. Peru 0.
A hétvégi műsor D csoport: ma: Nigéria – Izland (18). Az Argentína – Horvátország mérkőzés lapzárta után ért véget. E csoport: ma: Brazília – Costa Rica (15), Szerbia – Svájc (21). F csoport: szombat: Dél-Korea – Mexikó (18), Németország – Svédország (21). G csoport: szombat: Belgium – Tunézia (15); vasárnap: Anglia – Panama (15). H csoport: Japán – Szenegál (18), Lengyelország – Kolumbia (21).
HN-összeállítás




Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!