Hirdetés

Toró „kilőtte” Ceaușescut

Átgázolt Iordanon, majd „kilőtte” Ceaușescut is, hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a hazai U13-as élmezőny Székelyudvarhelyen rendezett Top 16-os tornáját Toró Dávid. A Román Kupa után az udvarhelyi tehetség idén a második hazai trófeáját is begyűjtötte.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Toró „kilőtte” Ceaușescut
A Román Kupa után a Top 16-ban is Toró a legjobb Fotó: FRTM

Az U13-as országos döntőt követően újabb rangos asztalitenisz-tornának volt házigazdája Székelyudvarhely, a hétvégén az említett korosztály legjobb tizenhat lány- és fiújátékosát állította szembe egymással. Egymást igencsak jól ismerő tehetségek léptek asztalhoz, hiszen a válogatottban csapattársként egymást erősítő asztaliteniszezőkből lettek ellenfelek. Az országos élmezőnyben a Székelyudvarhelyi ISK két sportolóval képviseltette magát: Toró Dávid és Bardas Mark szállt harcba a bajnoki érmekért.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Toró magabiztosan, három győzelemmel nyerte selejtezőcsoportját, a negyeddöntőben pedig a bukaresti Andrei Bădescut búcsúztatta. A vasárnapi elődöntőben a steauás Mihai Iordant múlta felül 3–0 arányban, majd a döntőben hasonló eredménnyel „lőtte ki” a bodzavásári Rareș Ceaușescut. A februári Román Kupa elhódítása után Toró megszerezte a második hazai trófeáját is.
Bardas Mark két vereséggel és egy győzelemmel a csoportja harmadik helyén végzett, végül 11. lett.
Toró Dávid edzőjétől, György Istvántól megtudtuk, hogy az udvarhelyi Top 16-os tornát megelőzően az ifjú tanítványa az utolsó előtti fordulóig versenyben volt az U15-ös Európa-bajnokság Besztercén tartott selejtezőjén. Azonban a harmadik mérkőzésen a későbbi tornagyőztestől elszenvedett vereség kihatott későbbi teljesítményére, végül a hatodikként zárta a tornát.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!