Szeptemberben már válogatott meccsek

HN-információ

 

 

A Nemzetek Ligája csoportküzdelmeinek mérkőzéseivel kezdenek a válogatottak ősszel, pontosabban szeptember 8-án. A magyarok Törökországban, míg a románok hazai pályán kezdenek.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken kihirdette a Nemzetek Ligája módosított programját, amelyben a magyar válogatott négy mérkőzésének dátuma is megváltozott, ellenben a román válogatott mérkőzéseinek dátumai nem változtak, maradtak a korábban megállapított időpontok.
A szeptemberi dupla fordulóban maradtak az eredeti időpontok, azaz Marco Rossi magyar szövetségi kapitány – másodosztálynak megfelelő B-­divízióban szereplő – együttese szeptember 3-án Törökország vendége lesz, majd három nappal később az orosz csapatot fogadja. Az októberi két körben a magyar válogatott találkozóira az eredeti időponthoz képest két nappal később kerül sor: Szerbiában október 11-én, míg Oroszországban 14-én lépnek pályára. Novemberben pedig egy nappal csúszott a meccsek dátuma, így Szerbia november 15-én, Törökország pedig 18-án lép pályára Magyarországon.
A módosításokra azért volt szükség, mert az Európa-bajnoki pótselejtezőben érintett válogatottaknak – így a magyarnak is – októberben és novemberben pótolják az Eb-részvételről döntő, márciusról elhalasztott mérkőzéseiket, ezért ezek a csapatok ebben a két hónapban hét vagy nyolc nap alatt három összecsapást is megvívnak.
A román válogatott a B osztály 1-es csoportjában szerepel Észak-Írországgal, Norvégiával és Ausztriával azonos kvartettben. A románok szeptemberben Észak-Írországot fogadják, majd Ausztriába utaznak, aztán októberben fogadják Norvégiát.
A magyarok és a románok egy korábbi bejelentés szerint október 8-án lépnek pályára Bulgáriában, a párharc győztese pedig november 12-én fogadja az izlandi–román csata továbbjutóját, immár az Eb-részvételért.

A Nemzetek Ligája csoportbeosztása

A-osztály: 1. Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Hollandia; 2. Izland, Dánia, Belgium, Anglia; 3. Horvátország, Svédország, Franciaország, Portugália; 4. Németország, Ukrajna, Spanyolország, Svájc.
B-osztály: 1. Románia, Észak-Írország, Norvégia, Ausztria; 2. Izrael, Szlovákia, Skócia, Csehország; 3. Magyarország, Törökország, Szerbia, Oroszország; 4. Bulgária, Írország, Finnország, Wales.
C-osztály: 1. Azerbajdzsán, Luxemburg, Ciprus, Montenegró; 2. Örményország, Észtország, Észak-Macedónia, Grúzia; 3. Moldova, Szlovénia, Koszovó, Görögország; 4. Kazahsztán, Litvánia, Fehéroroszország, Albánia.
D-osztály: 1. Málta, Andorra, Lettország, Feröer; 2. San Marino, Liechtenstein, Gibraltár.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!