Székelyudvarhely nyerte a székelyföldi futsalrangadót

Szoros első félidő után gólözönnel győzte le a Marosvásárhelyi VSK csapatát az FK Székelyudvarhely, a teremlabdarúgó 1. Liga 5. fordulójának vasárnap esti, székelyföldi rangadóján. Az udvarhelyiek továbbra vezetik a bajnokságot.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Székelyudvarhely nyerte a székelyföldi futsalrangadót
Udvarhelyi gólöröm Fotó: Hodgyai István

Székelyföldi rangadót rendeztek vasárnap este a hazai teremlabdarúgó-bajnokság élvonalában, ráadásul az ötödik forduló a bajnoki tabella első két együttesét hozta össze, a második helyezett Marosvásárhelyi VSK látogatott az éllovas Futsal Klub Székelyudvarhely otthonába.
Nagy iramú, küzdelmes harcot hozott a találkozó, a hazai gárda többet mutatott, de rendre túlcifrázta helyzeteit, és a vendégek is jól állták a sarat. Az FK két találatig jutott, az egyiket kettő perccel a kezdés után, a másikat kettő perccel a szünet előtt szerezte. Mégis minimális hazai előnynél fordultak a csapatok, ugyanis a kapusát mezőnyjátékosra cserélő VSK az első játékrész utolsó másodpercében faragott a hátrányából.

Székelyudvarhely nyerte a székelyföldi futsalrangadót
A végére jött ki a keretek közötti különbség


A pihenő után a csapatok ott folytatták, ahol abbahagyták, és a félidő derekáig nem is változott a játék képe, egy-egy gól született mindkét fél részéről. Ezt követően az egyénileg technikásabb játékosokat magáénak tudó udvarhelyiek megrázták magukat, háromra növelték az előnyt és szemmel láthatóan kézben tartották a mérkőzést. Az utolsó percben szerzett két gól csak hab volt a tortán.
Hogy valóban székelyföldi rangadót láthatott a közel telt házas udvarhelyi sportcsarnok közönsége, azt egy ritka pillanat is jelezte a mérkőzés végén: a közönség által elénekelt székely himnuszra mindkét együttes felsorakozott a pályán.
Az FK Székelyudvarhely marad a bajnoki tabella élén, a negyedik helyre visszaeső marosvásárhelyieket a címvédő Galaci Oţelul és a Dévai West is megelőzte. Az élmezőny sorrendjén már nem változtathat az 5. forduló zárómérkőzése, a Bodzavásári Luceafărul – Sepsi SIC találkozót hétfőn 18 órától rendezik.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 5. forduló
FK Székelyudvarhely – Marosvásárhelyi VSK 7–2, gólszerzők: Gavrilă (2.), Boga (18.), Kedei (24., 40.), Bálint (30., 40.), Hadnagy (33.), illetve Tifán (20.), Küsmödi (28.)
Temesvári CFR – Dévai West 6–6
Galaci United – Mausoleul Mărăşeşti 10–2



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!