Hirdetés

Szárhegyről a világbajnokságra

Harmadik alkalommal ad otthont a gyergyószentmiklósi Brill Dance Táncstúdió szervezésében Gyer­­gyó­szárhegy a Beat Cup Com­­petition elnevezésű táncversenynek. Az ese­mény bekerült a kvalifikációs versenyek lajstromába, így a győztesek a szeptemberi világbajnokságra kapnak meghívást.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szárhegyről a világbajnokságra
Színpadon a gyergyóiak. Nehezített koreográfia Fotó: BDT

Az elmúlt időszakban két megmérettetésen is szerepelt a gyergyószentmiklósi Brill Dance tánciskola. A debreceni tízéves jubileumi Nemzetközi Minősítő és Díjkiosztó Táncművészeti Versenyen három csapattal vettek részt. Az első versenynapon 132 koreográfia szerepelt a programban, a brillesek néggyel léptek tánctérre, két gyémánt és egy arany minősítést szerezve, ezenkívül pedig az Év koreográfusa díját a Brill Dance oktatója, Kovács Andrea kapta.
Május közepén két csapat, összesen ötven táncos utazott a horvátországi fővárosba, Zágrábba, hogy részt vegyenek a világkupán, ahol hat nap alatt 130 iskola mintegy tízezer táncosa mérettetett meg. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


„Már az is büszkeséggel töltött el, hogy egyáltalán eljuthattunk erre a versenyre, mert kvalifikálnunk kellett Magyarországon, vagyis versenyt kellett ott nyernünk ahhoz, hogy a világkupára kijussunk” – számolt be Kovács Andrea, a Brill Dance Táncstúdió oktatója. Elmondta, egy junior csapattal indultak, ahol a legkisebb versenyző kilencéves volt – ők harmadik helyezést értek el, a felnőttek pedig másodikok lettek. Ezenkívül a megaformációs csapat különdíjat nyert, mivel nehezítés volt a koreográfiájukban. Ez azt jelenti, hogy maszkban léptek fel a gyergyói fiatalok, így minimális látással és nehezített légzéssel táncolták végig a koreográfiát, ezt pedig az összesen három különdíj egyikével értékelte a zsűri.
A Brill Dance Táncstúdió jelenleg a harmadik Beat Cup Dance Competitionre készül, melyet ezúttal is a gyergyószárhegyi sportcsarnokban tartanak. A június 15-i versenyre már zajlik a regisztráció. Minden tánciskola jelentkezését várják, annál is inkább, mivel az esemény 2024-től kvalifikációs versenyként szerepel a naptárban, így az itt kategóriánként első helyen végző csapatok kijutást nyernek a szeptemberi, horvátországi világbajnokságra.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!