Hirdetés

Sakkversenyre várják a diákokat

Három korosztályban rendeznek iskolásoknak sakkversenyt holnap a szé­kely­ud­var­he­lyi Művelődési Ház koncerttermében, a Sakk az iskolában országos program részeként. Kilencvenen már jelezték részvételüket, és még lehet jelentkezni.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Sakkversenyre várják a diákokat
A sportágválasztón nagy érdeklődésnek örvendett a sakk Fotó: Rendi Éva

A Sakk az iskolában elnevezésű országos program magánkezdeményezésként indult Jász­vá­sá­ron, jelen pillanatban több központ is működik az országban, az országos sakkszövetséggel közösen igyekeznek az iskolákba bevezetni a sakkot. Eddig két tankönyv jelent meg román nyelven, az elsőévesek könyvét már magyarra is lefordították, idő kérdése, hogy napvilágot lásson a másodévesek tankönyve.

– Magyar vidéken kicsit nehézkésebben működik a dolog, Udvarhelyen a Tamási Áron Gimnázium elemi osztályaiban vagyunk jelen, a diákoknak tankönyvük is van

– tudatta Rendi Éva, az udvarhelyi ISK sakkszakosztályának edzője, a holnapi sakkverseny főszervezője.
A Sakk az iskolában program égisze alatt tavasszal már rendeztek sakkversenyt, akkor még kizárólag a gimis diákoknak, a holnapi versenyre már más iskolákból is, sőt más települések tanintézeteiből is vártak jelentkezőket.

- Más települések iskoláiból nem túl sokan jelentkeztek, inkább azok vannak többen, akik más településen laknak, de Székelyudvarhelyen járnak iskolába

– közölte Rendi Éva, megjegyezve, hogy száz résztvevővel számoltak, kilencven sakkozó részvétele már biztos, és még lehet jelentkezni, nevezési díj nincs.
A csütörtöki sakkverseny helyszíne a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncertterme, a diákok három korcsoportban (0–IV., V–VIII. és IX–XII. osztály) mérhetik össze tudásukat. Öt fordulót rendeznek, az első délelőtt 10 órakor kezdődik, mivel egy forduló játékideje 5 perc + 3 másodperc lépésenként, délután 1 órára véget is érhet a megmérettetés. 
Minden csoportban díjazzák az első három fiút és az első három lányt, és különdíjakat is kiosztanak.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!