Hirdetés

Rómából hoztak vb-érmeket

A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK versenyzője, Lucian Fili­mon aranyéremmel zár­ta az Olaszországban meg­rendezett veterán asztalitenisz-világbajnokságot. A székelyudvarhelyi Fejér-Konnert András férfi párosban ezüstéremmel gazdagodott.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Rómából hoztak vb-érmeket
Lucian Filimon egyéniben és párosban is aranyat nyert Fotó: ITTF

Olaszország fővárosa adott otthont a veterán asztaliteniszezők idei világbajnokságának. A július 6-14. között Table tennis. For all. For Life (Asztalitenisz. Mindenkinek. Egy életre) mottóval Rómában megrendezett esemény idéntől ITTF World Masters névvel került be a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség versenynaptárába, és több szempontból is mérföldkövet jelentett az asztalitenisz történelmében. Több mint 6000 résztvevőjével az idei veterán-vb minden idők legnagyobb asztalitenisz-rendezvényévé nőtte ki magát, ráadásul ez volt az első alkalom, hogy parajátékosok is lehetőséget kaptak tudásuk és tehetségük bizonyítására.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A kilencnapos megmérettetésen férfiak és nők egyéni és páros versenyeit rendezték különböző korosztályokban, 40 éves kortól kezdve, udvarhelyi szemszögből két játékos teljesítménye érdemel említést.
A besztercei születésű Lu­cian Filimon, aki korábban a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK felnőttcsapatát erősítette a hazai bajnokságban és az európai kupaporondon, de továbbra is az udvarhelyi klubnál van leigazolva, a tavalyi veterán Európa-bajnoki címek után idén egyéniben és párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott. Lucian a 45+ korosztályban lett aranyérmes, ráadásul a döntőben azt az olasz Nicola di Fioret győzte le, aki korábban az ISK-SZAK mostani csapatkapitányának, György Szilárdnak volt évekig csapattársa.
Remekelt Fejér-Konnert András is, a székelyudvarhelyi versenyző az 55+ korosztályban indult, és a német színekben versenyző Böhm Zsolt Györggyel az oldalán, férfi párosban a döntőig jutott, végül ezüstéremmel zárta a versenyt. Bár tavalyi vb-teljesítményét (egy arany, két ezüst) nem tudta megismételni, a mostani ezüst is szépen csillog.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!