Remek évet zártak

Kiemelkedően eredményes esztendőt zártak az udvarhelyi asztaliteniszezők, mind a felnőttek, mind pedig az ifik. Utóbbiak két aranyéremmel zárták az évet. György István a Székely­ud­varhelyi ISK-SZAK szakvezetője értékelte ki a 2022-es eredményeket.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Remek évet zártak
Sebők Márton és Toró Dávid Újvidéken is bearanyozódtak Fotó: ISK-SZAK

Újvidéken zárták a 2022-es versenyszezont a székelyudvarhelyi ifjúsági asztaliteniszezők, akik két év kihagyás után indulhattak a 25. Gewo Cup nemzetközi utánpótlástornán, amelyen 12 ország 740 sportolója állt asztalhoz. Székelyudvarhelyt nyolc játékos képviselte.
A székely fiatalok tökéletes szereplést produkáltak, miután mindannyian a főtáblán fejezték be a versenyt. Az U13-asoknál Sebők Márton és Toró Dávid aranyérmes lett a csapatversenyben, utóbbi egyéniben is diadalmaskodott a nála egy évvel nagyobb korosztályban, ráadásul szettveszteség nélkül. De nem maradt érem nélkül az U10-es korosztály sem: a Gelei Nimród - Szőcs Norbert páros bronzéremmel gazdagodott.
 

– Nagyon zsúfolt, de egyben eredményes évet zártunk, látható, hogy kiválóan, lépésről lépésre haladunk az utánpótlás-nevelésben – értékelt György István az ISK-SZAK szakvezetője.


Az udvarhelyi ifik országos bajnoki címet szereztek csapatban, egyéniben és párosban, a Román Kupában ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak, a Top 16-os versenyt bronzéremmel zárták, továbbá Toró Dávid ötödik helyezést ért el a korosztályos Európa-bajnokságon. De a hazai pontvadászatban második helyen telelő felnőttcsapat sem panaszkodhat.
 

– Begyűjtöttünk egy Europe Trophy regionális bajnoki címet, egy Europe Trophy Grand Final bronzérmet, második szezonunkat játszottuk a Bajnokok Ligájában, és a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK csapatát a 17. helyen jegyezték az európai klubmezőnyben – közölte György.


Az idei évvel kapcsolatosan elmondta, szeretnék továbbra is kiemelkedő eredményekkel kiszolgálni a sportbarátokat, a támogatókat, a várost, az egyre bővülő asz­ta­litenisz-közösséget. Nem tartja elképzelhetetlennek egy felnőtt bajnoki cím megszerzését sem, bár ehhez mindenekelőtt hazai pályán kellene legyőzni az éllovas Steaua csapatát. Nemzetközi viszonylatban pedig szeretnének továbbra is stabil tagjai lenni az európai klubmezőnynek.

– Folytatjuk az utánpótlás-nevelést, ez mindig prioritás volt számunkra, tovább működtetjük az óvodás pingpong-programot a városban, sőt szintet lépünk, ugyanis az Udvarhelyhez közeli falvakban is indítjuk az asztalitenisz-oktatást, mert felkéréseket kaptunk erre, tehát van igény rá – összegzett György István szakvezető.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!