Online világkupán érmes lett két csíki sportoló

HN-információ

A Csíki Titánok SK csapatának tíz sportolója részt vett a június 20–28. között tartott online KWON Taek­wondo Poomsae Világkupán, a csíki sportolók a román válogatottat képviselték a rangos viadalon.

A Világ Taekwondo Szövetsége (WT) szervezésében zajló versenyen Dombi Patrik (gyerek 1), Szilágyi Örs, Tamás Örs István, Tódor Zalán, Demián Dóra, Mihálcz Andrea, Demián Sára (mind gyerek 2), Petroni Astrid, Cibi Viktor (mindketten serdülő) és Potyó Anna (ifjúsági) képviselte a Csíki Titánok SK-t, a sportolókat Dombi Gyula 2 DAN-os taekwondo-edző készítette fel.
A csíki versenyzők közül hárman bejutottak kategóriájuk döntőjébe, ahol Petroni Astrid (serdülő) és Potyó Anna (ifjúsági) a harmadik helyen zárt, míg Dombi Patrik (gyerek 1) a hatodik helyen végzett.
– Óriási eredményeket értünk el, hisz a világ jelenlegi legjobb versenyzői ellen bizonyítottunk. A Formagyakorlat (Poomsae) a taekwondónak az a kiemelt része és egyben versenyszáma, ahol az elsajátított technikákat egy adott koreográfia szerint kell bemutatni, képzelt ellenfelek ellen. Másik fontos része, hogy ennek következtében a taekwondós jobban elmélyül a tudásban, a végrehajtás közben csak a formagyakorlat pontos, dinamikus, erős és egyben szép végrehajtására koncentrál. A versenyről röviden elmondható, hogy a legtöbb kategóriában 30-40 versenyző volt. A verseny 3 fordulóból állt: selejtező, elődöntő és döntő. A selejtezőből minden kategóriából csak a legjobbak jutottak az elődöntőbe, ahol be kellett mutassanak újabb két formagyakorlatot. Az elődöntőből csak a legjobb nyolc versenyző jutott a döntőbe. Több esetben is előfordult, hogy nagyon kevésen múlott az, hogy egyik vagy másik sportolónk is az elődöntőbe vagy a döntőbe jusson. Nagy szakértelemmel, tapasztalattal rendelkező bírók pontozták a beküldött felvételeket. Sokat tanultunk ebből a versenyből is. Nagyon büszke vagyok a sportolókra, komolyan készültetek, odaálltak, és meg is lett ennek az eredménye. Véleményem szerint ez egy óriási eredmény. Külön köszönet a szülőknek a bizalomért és hogy a sportolók mellé álltak, biztatták, drukkoltak. A nagyszerű eredményekért mind a tíz versenyzőnket díjaztuk. Folyatatjuk az elkezdett munkát, hiszen nagyon sok tervünk, célunk van ebben az évben is – írta szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Dombi Gyula.

HN-információ
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!