Hirdetés

Nevednichy „lóhosszal” nyert

Három nagymester zárt dobogós helyen a Caissa Nemzetközi Sakkfesztiválon. A vasárnap véget ért csíkszeredai viadal B csoportjában a 15 éves David Donici-Maier győzött, a Balogh János Emlékversenyen galaci siker született.

Biró Sándor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nevednichy „lóhosszal” nyert
Hat győzelem és három döntetlen kellett a sikerhez Fotó: Biró Zoltán

A 26. Caissa Nemzetközi Sakkverseny főcsoportját Vladislav Nevednichy (2444) nagymester nyerte 7,5 ponttal (a 9 lehetségesből) a 6 pontos Marius Manolache (2432) és George-Gabriel Grigore (2461) nagymesterek, valamint Mihnea-George Coman (2216) mesterjelölt előtt. Annak ellenére, hogy Székelyudvarhelyről naponta ingázott, Nagy-Elek Tamás (ISK) 5 ponttal a holtversenyes 8-13. helyen végzett, és 15 Élő-pontot nyert. A korábbi román válogatott tagja és az 1999-es Caissa verseny győztese, Nevednichy csak három döntetlent engedélyezett és 5 Élő-ponttal gazdagodott.
A B csoportban a marosvásárhelyi ISK 15 éves tehetséges sakkozója, David Donici-Maier csak fél pontot engedélyezett riválisainak, és 8,5 ponttal végzett az élen a 6,5 pontos Eduard-Andrei Panaite és Marius Lucian Tătar előtt. Utolsó fordulóbeli győzelmével (Andrei ellen) a borszéki Costel Vodă a holtversenyes 4-6. helyen végzett és különdíjas lett.
A jubileumi 10. Balogh János emlékversenyen a 11 éves galaci George-Ciprian Cernencu (CSM) teljes pontelőnnyel, 8,5 ponttal végzett az élen, ő nyerte az U12 aranyát, klubtársa, Rareș-Ștefan Pasat a 8 éven aluliaknál diadalmaskodott, míg a marosvásárhelyi Răzvan-Nicolae Popa az U10 korosztály legjobbja lett. A megmérettetés legjobb megyebeli sportolója Nagy-Elek Panna, az ISK Székelyudvarhely sportolója 5 ponttal a 7. helyen zárt, de az U12-es lányok között a legjobbnak bizonyult.
A Caissa Nemzetközi Sakkfesztivált a csíkszeredai Caissa Sakk Klub rendezte, főtámogató az idén is Csíkszereda Polgármesteri Hivatala volt. További támogatók: csíkszeredai Sapientia – EMTE, Hargita Megye Tanácsa, Hargita Gyöngye Rt., Hargita Megyei Sportigazgatóság, Hunguest Hotel Fenyő Conference & Spa, az esemény médiapartnere a Hargita Népe volt.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!