Hirdetés

Nevednichy és Dumitrache az élen

Négy forduló után Vladislav Nevednichy nagymester és Dragoș-Nicolae Dumitrache nemzetközi mester áll az élen a 26. Caissa Sakkfesztivál főcsoportjában. A B csoportban a csíki sakk-klub kománfalvi versenyzője vezet, míg a Balogh János Emlékversenyen is holtverseny alakult ki az élen.

Biró Sándor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nevednichy és Dumitrache az élen
Dragos-Nicolae Dumitrache négy forduló után 3.5 pontot gyűjtött Fotó: Biró Zoltán

A csíkszeredai Caissa Sakk Klub 26. nemzetközi sakkverseny fő­cso­port­jában a 4. forduló él­tábláján Dumitrache döntetlent játszott Vajdával, Ne­vednichy nyert Barátosi ellen, Manolache legyőzte Comant, Pădurean pedig sötéttel nyert az indiai Sai Agni Jeevitesh ellen. A nemzetközi mesterek csatájában Zubova – Ardeleanu 0–1, Berechet – Mészáros 0–1, Dobre – Pîrvulescu döntetlen. Grigore nagymester Saioc elleni, míg Nagy-Elek Tamás a Naidich elleni győzelemmel kezd felzárkózni az élmezőnyhöz. Négy forduló után Vladislav Nevednichy nagymester és Dragoș-Nicolae Dumitrache nemzetközi mester áll az élen 3,5 ponttal a 3 pontos Vajda Albert, Mészáros András, Marius Manolache, Alin Ardeleanu és Daniel-Cristian Pădurean előtt. 
A B csoportban a Caissa SK-t képviselő Gheorghe And­rei nyert Nicolae Juncu ellen, Donici-Maier döntetlent játszott Panaitevel, a gyergyóalfalvi Kiss Hanna (Marosvásárhelyi ISK) lecsípett fél pontot az első számú kiemelt Duca-Iliescutól, Blága Máté (Caissa SK) legyőzte a német Marianne Krause háromszoros ACO-világbajnokot, Léstyán Péter remizett Helmut Krause ellen. A Caissa SK-t képviselő kománfalvi orvos, Gheorghe Andrei 4 ponttal vezeti a mezőnyt a 3,5 pontos Donoci-Maier, Panaite, valamint a 3 pontos Butuza, Jugaru, Tătar és Blága Máté előtt.
A Balogh János Emlékversenyen Szász Aida (Marosvásárhelyi ISK) és George-Ciprian Cernencu (VSK Galac) állnak az élen 4 ponttal a 3 pontos Ivan, Nagy-Elek Panna és Pasat előtt. A 4. fordulóban Ivan – Cernencu 0–1, Biró Patrik – Szász Aida 0–1, Nagy-Elek Panna – Donici-Maier Luca 1–0.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!