Nagy volt a jövés-menés

HN-információ

 

 

További két játékosával hosszabbított szerződést a Gyergyói HK jégkorongcsapata, ám egy orosz sportoló végül nem maradt. Közben a Brassói Corona is újabb kanadai játékos leigazolását jelentette be. Átigazolási körkép az Erste Ligából.

Kettő maradt, egy ment
A prímet továbbra is a Gyergyói HK viszi, amely lassan-lassan ugyan befejezi a keretének feltöltését, hiszen már 26 játékosnál tartanak.
Előbb bejelentették, hogy az utánpótlásban is dolgozó Daradics Csaba is marad a csapat kötelékében. A csatár poszton bevethető játékos egész életén át a piros-fehér mezeseket képviselte, miközben az elmúlt években fiatal hokispalánták nevelésével is elkezdett foglalkozni.
Másodjára a kanadai Jereme Tendler maradását is bejelentették. „Sokan várták ezt a bejelentést. Ezennel teljesül: Jereme Tendler a Gyergyói Hoki Klub színeiben szerepel a 2020–2021-es szezonban is! Jereme számára nem úgy sikerült a múlt szezon, ahogy ő és a GYHK-szurkolók szerették volna. Sérülések miatt került a palánkon kívülre, de amikorra kellett, arra ismét legjobb formáját idézte. Nagy szerepe volt neki is az Erste Liga középszakasz hibátlan teljesítésében és a legjobb négy közé jutásban is. Kanadai csatárunk nem jön vissza Gyergyóba. Ugyanis el sem ment. Itt töltötte a szezon váratlan lezárását követő hónapokat is. Nyilván, jól érzi itt magát családjával együtt. Együtt készül a csapattal a következő kihívásokra. Mi pedig várjuk, hogy újra jégen láthassuk, és közösen érjünk el nagy sikereket. Azt sem bánnánk, ha újra Erste Liga gólkirály lenne, ahogy már kétszer megtörtént” – írják Tendler megtartásával kapcsolatban a Gyergyói HK sajtósai.
Amiről nem számolt be a GYHK, de a Debreceni DEAC igen, az Dimitrij Pesztunov elveszítése, vagy a másik oldalt nézve, megszerzése. Pesztunov Malcolm Cameron érkezésével, kvalitásaival ellentétben, igencsak kevés szerepet kapott. Nem csoda, hogy az erre lecsapó debreceni ajánlatot el is fogadta a kétszeres Gagarin-kupa-győztes, 36 esztendős sportoló.
Pesztunov a mögöttünk hagyott két szezonban erősítette a Gyergyói HK együttesét, és 89 találkozón elért 66 pontjával gyakran tört borsot az ellenfelek orra alá.

Kanadai bekk Brassóban
Gyűlnek a tengerentúli játékosok a Brassói Corona jégkorongcsapatánál, ahol bejelentették a negyedik új légiós igazolást is. Radim Valchar, Tomas Klempa, illetve Carlo Finucci után a 29 esztendős, hátvéd poszton bevetető Josh McFadden a legújabb játékos.
McFadden karrierje nagy részét a tengerentúlon töltötte. Megfordult az OHL-ben, az ECHL-ben, de szóhoz jutott két idényben is az AHL-ben. Előbb 9, majd 8 meccset kapott a második legerősebb észak-amerikai bajnokságban.
A 2015/2016-os idényt kihagyta, majd két szezont húzott le a USports ligában, hogy végül Európát válassza. Itt előbb a brit bajnokságban szereplő Sheffield Steelers játékosa volt, míg a legutóbbi idényben a német másodosztályban szereplő Landshut sportolója volt. Igaz, itt sok babér nem termett, hiszen mindössze 8 meccs jutott neki, bár ezeken 6 pontot termelt egyenlő megoszlásban.

Péter Andor marad Fehérváron
Ambrus Gergő, illetve Császár Hunor után újabb székelyföldi játékossal hosszabbított a Fehérvári Titánok alakulata Péter Andor személyében. A 21 esztendős felcsíki sportoló a 2017/2018-as idényben mutatkozott be a felnőttek között, és akkor 16 meccsen négy pontot (3+1) termelt, hogy majd évről évre egyre többet tegyen be a közösbe. A 2018/2019-es szezonban 19, míg a hátunk mögött hagyott csonka szezonban már 23 pontot termelt, miközben „felhívást” kapott az osztrák ligában szereplő „nagycsapatba” is.

 

A GYHK kerete

Kapus: Jordon Cooke, Szakács Szabolcs, Ruczuj Gellért.
Hátvédek: Igor Bobcek, Ferencz-Csibi Róbert, Góga Attila, Timur Raszulov, Fejes Nándor (MAC Újbuda), Mitch Jones, Nagy Csaba, Kozma Zsolt.
Csatárok: Csergő Hunor, Péter Zsolt, Szabó Pál Krisztián (Hydro-Fehérvár AV19), Szigeti Ákos (MAC Újbuda), Silló Arnold (Dunaújvárosi Acélbikák), Eric Neiley (Atlanta Gladiators), Sára Tibor, Bíró Gergő (Brassói Corona), Mark Matheson (Nottingham Panthers), Barabás László, Benedek Roland, Elekes-Darabont Hunor Csaba, Ivácson Roland, Daradics Csaba, Jereme Tendler.
Vezetőedző: Malcolm Cameron.
Másodedző: Szilassy Zoltán (UTE).
Kapusedző: Jukka Kontsas (MAC Budapest).
Távoztak: Antal Zsombor (csatár), Orbán Szilárd (hátvéd), Dimitrij Pesztunov (Debrecen).



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!