Hirdetés

Mondd, te mit választanál!

Mintegy ezerötszáz gyermek több mint húsz sportággal ismerkedhetett meg az idei Sportágválasztón, amelyet pénteken ötödik alkalommal rendezett meg a VSK Székelyudvarhely és a székelyudvarhelyi önkormányzat.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Mondd, te mit választanál!
Érdeklődésben idén sem volt hiány a Sportágválasztón Fotó: Hodgyai István

Idén új helyszínen, a városi sportcsarnokban és annak környékén rendezte meg pénteken az ötödik Sportágválasztót a VSK Székelyudvarhely és a város polgármesteri hivatala. A cél azonban maradt a régi, a szervezők továbbra is arra törekednek, hogy minél több gyerek ismerkedhessen meg a Székelyudvarhelyen aktívan tevékenykedő sportklubokkal és sportegyesületekkel, valamint az általuk képviselt több mint húsz sportággal. A Sportágválasztó pedig évente egy alkalommal teremt lehetőséget arra, hogy egy helyszínen akár több sportág rejtelmeibe is betekintést nyerhessenek a kisiskolások.
A bevált formulán sem változtattak a szervezők, a város és a környékbeli tanintézmények osztályaival időpontokat egyeztetve szervezett csoportokban, pedagógusi kísérettel várták a diákokat pénteken 10 és 18 óra között a sportbörzére. Minden sportág kipróbálásával a kisiskolások matricákat gyűjthettek, öt ilyen matricával egy sorsoláson is részt vehettek, amelyen értékes nyereményekkel gazdagodhattak a szerencsések.
A szervezőktől kapott adatok szerint idén mintegy 1500 diák látogatott ki a Sportágválasztóra, a nap folyamán pedig több tíz kosár alma, több száz palack ásványvíz és több száz csoki fogyott el.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!