Megvan az első igazolás

HN-információ

 

 

Azt követően, hogy a héten elkezdte a felkészülést a Szé­kely­udvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata, további három játékosát jelentette be, akik meghosszabbították szerződésüket, megvan az első új igazolás is. A Nagyváradi VSK-tól érkezik.

Orbán Szilárd, Palatka Barna és Kónya Hunor-Barnabás az elmúlt napokban meghosszabbította szerződését a Székelyudvarhelyi Szej­ke SK felnőtt férfi kézilabdacsapatával. Ay udvarhelyi csapat ezúttal már az első újdonsült igazolását is bejelentette.
„A Szejke SK sportolója lett Szabó Benjámin, szerződését hétfőn írta alá. Szabó Benjámin Sándor Szilágycsehen született 1997. június 16-án, Nagybányán lett belőle kézilabdázó a Marta és a Minaur kluboknál. A főleg balátlövőként bevethető sportoló 94 kilogramm súlyú és 193 centiméter magas, korábban szerepelt a Nagybányai Minaur (a Bölények Ligájában), a Segesvári VSK, a Nagybányai Minaur II-es csapatában és a Nagyváradi VSK-ban. Szurkolóink számára talán emlékezetes lehetett az a 2019 márciusában lejátszott hazai bajnoki mérkőzés, amikor a Minaur II.-vel 31–31-es döntetlent játszottunk, Szabó egymaga tíz gólt lőtt azon a meccsen. Láthattuk őt az idei januári Szejke-kupán is, amikor a Nagyváradi VSK-ban három meccs alatt 23 találatot jegyzett, ezzel második lett a négycsapatos torna góllövőlistáján. Szabó Benjámin azzal a reménnyel igazolt Székelyudvarhelyre, hogy – amennyiben klubunk anyagi lehetőségei megengedik – a csapattal a Bölények Ligájába való feljutásért harcoljon és jövőtől az első osztályban játszhasson a Szejkével” – írja a klub beszámolójában.

Második kalapban a magyarok
A magyar válogatott a második kalapból várja majd a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság szeptember 5-i csoportsorsolását. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a második kalapba került a házigazda Egyiptom mellett Argentína, Ausztria, Tunézia, Algéria, Katar és Fehéroroszország, így velük nem találkozhat a nemzeti együttes a csoportkörben. A válogatottakat nyolc négycsapatos csoportba sorsolják majd, a négyesek első három-három helyezettje jut a középdöntőbe, amely így négy hatos csoportból áll majd. A középdöntős csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Az először 32 együttest felvonultató vb-t 2021. január 13. és 31. között rendezik négy városban.
A férfi kézilabda-vb csoportsorsolásának kalapjai: 1. kalap: Dánia, Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németország, Portugália, Svédország; 2. kalap: Egyiptom, Argentína, Ausztria, Magyarország, Tunézia, Algéria, Katar, Fehéroroszország; 3. kalap: Izland, Brazília, Uruguay, Csehország, Franciaország, Koreai Köztársaság, Japán, Bahrein; 4. kalap: Angola, Marokkó, Kongói DK, Lengyelország, Oroszország, Zöld-foki szigetek, Észak-Amerika 1. számú csapata, Dél-Amerika 4. számú csapata.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!