Megerősített kerettel várja a rajtot az FK Csíkszereda

HN-információ
Kilenc frissen igazolt játékossal megerősítve vág neki a romániai másodosztályú bajnokságnak az FK Csíkszereda. A labdarúgóklub az új idényt beharangozó hétvégi sajtótájékoztatóján mutatta be a játékoskeret új tagjait. A kilencből egész pontosan nyolcat, mert egy közülük megsérült, így nem tudott jelen lenni a sajtóeseményen. Emellett ismertették a jegyvásárlással és bérletváltással kapcsolatos idei újdonságokat. [caption id="attachment_91886" align="aligncenter" width="1000"] Sajtótájékoztató az FK-nál Fotók: László F. Csaba[/caption] Szondy Zoltán, a klub elnöke, még mielőtt hozzáláttak volna az új játékosok bemutatójának, elmondta: több gondjuk is akad az idénykezdéssel, például úgy néz ki, hogy nem lesz kész a villanyvilágítás a csapat első hazai mérkőzésére. Az átigazolási idénnyel kapcsolatban kifejtette: korábban azért nem adtak hírt az érkező új játékosokról, mert nem akarták a sajtót addig „bombázni” a hírekkel, amíg a frissen igazolt labdarúgók játékjoga nincs hivatalosan is a birtokukban. – Soha nem szerettem összekeverni a lehetőségeket a valósággal – utalt az uborkaszezonban gyakran szárnyra kapó alaptalan átigazolási pletykákra a klubelnök. Hozzáfűzte: korábbi átigazolási elveiket sem adták fel, így a csapat felnőtt keretének 80 százaléka továbbra is saját nevelésű játékosokból áll majd. Idegenlégiósokat csak problémás posztokra hoztak, illetve tartottak meg.   Nehéz idény következik, de ezt akarták Az új idényben 40-43 tétmérkőzést játszik az FK Csíkszereda, a klubelnök szerint meglehetősen zsúfolt lesz a programjuk. Valentin Suciu, az FK trénere megerősítette: valóban csak hiányposztokra igazoltak új játékost, a friss igazolásokkal nagyrészt sikerült megerősíteni a keretet. Kifejtette: nagyon nehéz idényre számít, de nem panaszkodik, hiszen éppen ezt szerették volna, amikor feljutottak. Előzetesen arra számít, hogy lesznek jó és rossz meccsek is, és noha természetesen első szeretne lenni a bajnokságban, ez ugyanakkor nagyon nehéz lesz, hiszen egészen más színvonalat jelent a másodosztály. Később hozzáfűzte: az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyire erős a másodosztályú bajnokság mezőnye. – A hírek szerint 12 csapat szeretne feljutni, közülük hétnek lehet reális esélye. Újonc csapatként nehéz lesz felnőni a színvonalhoz, sokkal gyorsabb ritmusra számítok, mint a harmadik ligában, és az ellenfelek is keményebbek lesznek. Reméljük, mi is kemény dió leszünk a többi csapat számára – latolgatta óvatosan az esélyeket a szakvezető.
Felkészülési mérkőzések Mindkét hétvégi felkészülési mérkőzését megnyerte az FK Csíkszereda. A szombati edzőmeccsen 2:0-ra verték idegenben a harmadosztályú Barcarozsnyói Olimpic Cetate együttesét. Mindkét gól az első félidőben esett, előbb az ellenfél vétett öngólt Majzik beadása után, majd az FK jobbhátvédje negyven méterről ívelt az barcarozsnyóiak kapujába. Vásárnap még meggyőzőbb arányú győzelmet könyvelhetett el az FK. A Sepsiszentgyörgyön megrendezett mérkőzésen a Sepsi OSK második csapatát 3–0 arányban múlta felül Valentin Suciu vezetőedző legénysége. Ezúttal mindhárom gól a második félidőben esett. Mitra kétszer, Becze egy ízben volt eredményes.
Az új fiúk A klub ezután bemutatta új szer­zeményeit. A legtöbben egy plusz egy (egyéves szerződés, amely további egy évig hosszabbítható) vagy két évre írtak alá, de akad, aki egy évre érkezett kölcsönbe. Kapus poszton a monte­negrói labdarúgóválogatott harmadik számú kapusával erősített az FK. Damir Ljuljanovic az OFK Titogradtól érkezett. Három új védő is szerepel a friss igazolások között. Csonka Bonifác, a Puskás Akadémia 22 éves középhátvédje visszaért Csíkszeredába, a szekszárdi születésű Fodor Ákos a Dorogi FC-től igazolt át, továbbá kölcsönbe érkezett egy évre a nagyszebeni Raul Palmeș a Budapest Honvéd akadémiájától. Három új középpályás is erősíti az FK keretét: a pécsi Takács Martin, a szovátai Kálmán Szilárd és a szatmári Erdei Carlo. Két új csatárt is bespájzolt az FK, a valenciai születésű Raúl Juliá Olivarest és az angol Romaric Logont, aki korábban Székelyudvarhelyen játszott. Utóbbi megsérül a felkészülés során, Marosvásárhelyen műtötték meg, ezért nem lehetett ott a játékosbemutatón. Felépülése várhatóan néhány hónapig eltart. Szondy Zoltán elmondta, hat akadémista szintén a felnőtt csapattal készül, közülük akár már az első fordulóban is bemutatkozhat egy-két játékos. Újdonságok, hasznos tudnivalók Szintén újdonság a csapat háza táján, hogy idéntől új sportszergyártó, a magyarországi 2Rule (nem véletlen szójáték: valóban a mitológiai turulmadár a márkajele a cégnek) mezében lépnek pályára a játékosok. Változtak a jegyárak is. Tizenkét lejbe kerül a beugró a fedett, új lelátóra, öt lej a régi lelátóra. Utóbbit kétszáz férőhellyel bővítette a klub. Igazi újdonság viszont, hogy idéntől már online is lehet jegyet vásárolni a bilete.ro portálon. A megmaradt jegyeket ugyanakkor egy órával a kezdés előtt lehet megvásárolni. Gyerek-, diák- vagy nyugdíjaskedvezményt ugyanakkor nem lehet igénybe venni. Az idénybérlet ára 170 lej, kivéve a „hűséges szurkolóknak”, akik még tavalyi áron juthatnak hozzá a bérletükhöz. További részletek elérhetők a klub honlapján, az fkcsikszereda.ro oldalon.
Az FK Csíkszereda felnőtt csapata a 2019/2020-as idényre Kapusok: Bordás Dániel, Damir Ljuljanovic, Gyenge Szilárd. Védők: Majzik Adrián, Raul Palmeș, Aszalos Richárd, Mitra Szilárd, Berde István, Slobodan Lalic, Csonka Bonifác, Fodor Ákos, Simó Csongor. Középpályások: Veres Szilárd, Csürös Attila, Eder Gonzalez, Takács Martin, Soufiane Jebari, Erdei Carlo, Kálmán Szilárd, Magyari Szilárd, Barta Norbert, Corbu Marius, Bara Levente. Támadók: Bajkó Barna, Hodgyai László, Logon Romaric, Becze Tamás, Raul Juliá Olivares. A szakmai stáb: Valentin Suciu (vezetőedző), Lucian Nicolau, Keszler Áron (másodedzők), Fekete Károly és Tiberiu Lung (kapusedzők), Claudiu Cazan (csapatvezető), Bálint Botond és Kósa Zsombor (masszőrök), Gaál Angyal (fizioterapeuta). Sportigazgató: Cseke Szilárd Elnök: Szondy Zoltán
Kiss Előd-Gergely




Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!