Hirdetés

Megállíthatatlan a teqball-világelső

Férfi egyéniben székely sikerrel ért véget a Madridban tartott Teqball World Series kiemelt torna, miután a vasárnapi döntőben a világelső Györgydeák Apor két szettben múlta felül a magyarországi Csereklye Martint.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megállíthatatlan a teqball-világelső
Folytatódik Györgydeák elképesztő sikerszériája Fotó: FITEQ

Folytatódik Györgydeák Apor elképesztő sikerszériája, aki a hétvégi, madridi tornán sem talált legyőzőre. A székely világelső úgy utazott el a spanyol fővárosba, hogy az idei esztendő eddigi négy versenyén mind a tizenegy kategóriában aranyérmes lett. Csakhogy a mezőnyt tekintve a madridi kiemelt torna mini-világbajnokságnak is számított, hisz az európai élmezőny mellett ott voltak Thaiföld, Brazília és az Egyesült Államok legjobbjai is.
A Góbék Teqball Team teqballosán azonban senki nem talált fogást, Györgydeák magabiztosan menetelt végig a csoportkörön és az egyenes kieséses szakaszon, hogy vasárnap délután a Madrid főterén rendezett egyéni döntőben két szettben (12-9/12-2) legyőzze győri ellenfelét, Cse­reklye Martint.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az udvarhelyi versenyző a marosvásárhelyi Barabási Kingával a vegyes párosban is indult, és a negyeddöntőig jutott. Barabási női egyéniben bronzéremmel vigasztalódott.
A Teqball World Series madridi megmérettetése volt az idei év első nagy nemzetközi teqballeseménye, a szeptemberi, Krakkóban esedékes világbajnokságig további négy helyszín ad lehetőséget a felkészülésre a világ legjobbjainak: Vietnám, Quy Nhon (június 6-9.), USA, Tulsa (június 14-16.), Dánia, Grindsted (június 21-23.) és Kína, Qingdao (július 18-21.).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!