Hirdetés

Magyar színekben a junior Eb-n

Nemzetközi versenyen öklöztek, bokszgálára és Európa-bajnokságra készülnek az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub tanítványai. A gyergyószentmiklósi sportolók újabb intenzív hónapot tudhatnak maguk mögött.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Magyar színekben a junior Eb-n
Eredményes hónapot zártak a godakósok Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó SK

Román edzőpartnerekkel készültek május első napjaiban Gyergyószentmiklóson a Godako  Erdélyi Ökölvívó SK sportolói.  A közös edzés közvetlen felkészülést szolgált az Egerben tartott 73. Bornemissza Gergely Emlékversenyre, amelyen a gyergyóiszentmiklósi klub hét sportolója lépett a kötelek közé Magyarország színeit képviselve. A 16 ország 360 bokszolója között a gyergyói sportolók szlovákiai, walesi, magyar, izraeli, svájci, ukrajnai és moldáv ellenfelekkel találkoztak. Benedek Péter (57 kg) és Mailát András (63,5 kg) bronzérmes lett súlycsoportjában. Szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a juniorok között most debütáló Tallósi Vanessza (60 kg), ugyannakkor bronzérmes lett a serdülő korosztály 42 kilós mezőnyében Srof Kevin is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Két godakós sportoló kapott helyet a szarajevói junior Európa-bajnokságra készülő magyar keretben. Tallósi Vanessza a magyar junior válogatottal edzőtáborozott, majd egy nemzetközi felkészülési tornán vett részt Olaszországban. Itt három mérkőzést bokszolva, bronzéremmel zárta a tornát. A másik godakós Eb-résztvevő bokszoló Búzás Róbert válogatott összetartáson vett részt és a magyar–spanyol csapattalálkozón szerepelt. Az összetartás alatt zajlott le a válogató is, ahol eldőlt, hogy ő képviseli majd Magyarország színeit az Európa-bajnokságon.
Hír még a gyergyóiak háza tájáról, hogy Csiki Róbertet beválogatták Magyarországon a három legjobb 60 kg-os küzdősportoló közé. Ezzel megkapta az indulási jogot a Hell Boxing Kings nemzetközi, pénzdíjas tornára. A tornán Huszár Árpád és Huszár Dávid edzők fogják segíteni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!