Hirdetés

Ma már a 4:0 az egykori 6:3 – magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi és Cosimo Inguscio

Magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya és Cosimo Inguscio másodedző kedden Budapesten, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ma már a 4:0 az egykori 6:3 – magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi és Cosimo Inguscio
Fotó: Illyés Tibor/MTI

 Az eskü szövegét Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes polgármester olvasta fel. A magyar emberek már régóta szívükbe zárták önöket – mondta a két sportembert köszöntő beszédében Novák Katalin, hozzátéve: „a mai nappal a magyar emberek és önök hivatalosan is igent mondtak egymásra.”
   

Önök egy kölcsönös, szabad döntés eredményeképpen veszik fel a magyar állampolgárságot

– hangsúlyozta a köztársasági elnök, hozzátéve: az, hogy a magyar nemzeti válogatottat magyar állampolgárok fogják vezetni, mindannyiunknak sokat jelent.

Megköszönte, hogy a magyarok mellett tették le a voksukat, s ami eddig csak a munkahelyet jelentette számukra, ma már a „második hazájukat” is. 

„A mi feladatunk az, hogy olyan ország legyen Magyarország, amelyre önök második hazájukként is büszkék lehetnek.

Mi pedig azt várjuk önöktől, hogy büszkék lehessünk a magyar válogatottra – mutatott rá Novák Katalin. Harminc év elteltével, manapság ismét büszkeséggel tekinthetünk a magyar válogatottra, és örülhetünk annak is, hogy a fiatalok, kamaszok is lelkesednek a magyar sportolókért, ami sokat jelent a mai világban.

Ma már a 4:0 az egykori 6:3”

– idézi az MTI Novák Katalint.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke kiemelte, hogy Magyarországon és az egész világban nagy szerepe van a futballnak. Mint mondta, Marco Rossi és Cosimo Inguscio különböző karakter, más a mentalitásuk, de mindketten kiváló szakemberek, keményen dolgoznak. Felidézte, hogy az 1920-as években sok magyar edző ment Olaszországba dolgozni, s az olasz csapatokkal igen jó eredményeket értek el. Csányi Sándor azt kérte, hogy Marco Rossi és Cosimo Inguscio rója le ezt az adósságot, és tegye világbajnokká a magyar futballválogatottat is.

A rendezvényen részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!