Hirdetés

Lőrincz Magor Európa-bajnok!

Mindhárom éremből hoztak haza a Temesváron megrendezett strandbirkózó Európa-bajnokságon induló székelyudvarhelyi sportolók. Lőrincz Magor a kadét korosztály 60 kg-os súlycsoportjában lett a kontinens legjobb strandbirkózója.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Lőrincz Magor Európa-bajnok!
Lőrincz Magor mindenkit két vállra fektetett. Erődemonstráció Fotó: FRL

Miután tavaly a temesvári Rózsakert­ben található sport­bázis biztosított otthont az U23-as strandröplabda Európa-bajnokságnak, idén is ugyanaz a helyszín a került birkózást kedvelők figyelmének középpontjába. A Román Birkózószövetség az elmúlt hét végén rendezte meg három korosztály számára (U15, U17, U20) a strandbirkózó Európa-bajnokságot, valamint a strandbirkózó-világsorozat felnőtt világbajnokságának romániai szakaszát. Utóbbit már negyedik éve rendezik meg Romániában, az ifjúsági kontinenstorna viszont most először jött el az országba.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A megmérettetésre négy kontinens 19 országának 300 sportolója jött el, köztük Katona László és Katona Zsolt edzők irányításával három székelyudvarhelyi sportoló szállt harcba az Eb-érmekért.
A junior (U20) korosztály 90 kg-os súlycsoportjában Lőrincz Balázs kemény küzdelmek során bronzérmes pozícióban zárta a versenyt. A kadét (U17) korosztályban mindkét udvarhelyi sportoló a döntőig birkózta magát. A 60 kg-os súlycsoportban Egyed Gergő két román, egy moldáv és egy ukrán ellenfél legyűrésével jutott a fináléba, nem sokon múlt az aranyérem megszerzése, végül be kellett érnie az ezüsttel.
A 80 kg-osoknál Lőrincz Balázs testvére, Magor ellenfeleit nem kímélve verhetetlennek bizonyult, így a Balkán-bajnoki cím után strandbirkózásban is korosztályának és súlycsoportjának legjobbjaként vehette át az Európa-bajnoki aranyérmet.

– Minden éremből sikerült egyet-egyet begyűjteni, erre igazán büszkék lehetünk. Köszönjük a rengeteg befektetett munkát, időt és energiát mind a sportolóknak, mind családjaiknak

– értékelt Katona László edző.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!