Lerománozták az udvarhelyieket Budapesten

Nyomdafestéket nem tűrő módon becsmérelte és lerománozta a székelyudvarhelyi magyar nemzetiségű játékvezetőket Kota Gabriella a budapesti teqballtorna vegyespáros-elődöntőjében. A magyar teqballválogatott játékosa precedensértékű eltiltásra számíthat.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Lerománozták az udvarhelyieket Budapesten
Kota Gabriella precedensértékű eltiltásra számíthat Fotó: FITEQ

A teqball szülővárosában, Budapesten rendezik ezen a hétvégén a Teqball World Series idei zárótornáját, a fennállásának tizedik évét ünneplő sportág négynapos eseménye már az első napon botrányba fulladt.
A vegyes párosok csütörtöki elődöntőjében a a székelyudvarhelyi Góbék Teqball team színeiben versenyző lengyel Alicja Bartnicka/Marek Pokwap páros ellen küzdő Katz Balázs/Kota Gabriella duó női tagja igencsak sportszerűtlen viselkedésről tett tanúbizonyságot.
Az ellenfél által megnyert meccslabdánál, a vitatható bírói döntés miatt Kota kifakadt, bohócnak nevezte, nyomdafestéket nem tűrő módon becsmérelte a játékvezetőket, majd felült a lelátóra, és onnan is folytatta a szidalmazást. A sárga, majd piros lapot begyűjtő Kota, aki tagja a magyar női teqballválogatottnak, és tavaly a magyar bajnokság legértékesebb játékosának választottak, nem érte be ennyivel. A mérkőzést követően az Instagramon posztolt egy sztorit, „Utálunk sz.. Románia” szöveggel, utalva – tévesen – a játékvezetők nemzetiségére. Ezt utólag törölte, de a szövetség illetékesei még ezt megelőzően kiszúrták a minősíthetetlen posztolást.
Azonnali döntésként Kota Gabriellát a pályán és azon kívül tanúsított magatartásáért kizárták a szombati női páros versenyből, elvették a vegyes párosban szerzett pénzdíját, és a világranglista-pontjait sem tarthatja meg. Ráadásul a nemzetközi teqballszövetség, a FITEQ közleménye szerint a büntetés súlyosbodhat, a játékos precedensértékű eltiltásra számíthat, többek közt az idei világbajnokságról is kizárhatják. A büntetés mértékéről a jövő hét elején hoz hivatalos döntést a szervezet etikai bizottsága.

A budapesti teqballtornán a székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi magyar nemzetiségű játékosok mellett négy romániai játékvezető is tevékenykedik, mind székelyudvarhelyiek és magyar nemzetiségűek.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!