Lengyelországból igazoltak a Góbék

Fiatal lengyel teqballjáté­kos igazolását jelentette be a Góbék Teqball Team. Új klubjának színeiben a világranglistán 8. helyezett Marek Pokwap tornagyőzelemmel mutatkozott be a szülővárosában, Varsóban megrendezett hétvégi megmérettetésen.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lengyelországból igazoltak a Góbék
Marek Pokwap (középen). Trófea a bemutatkozáson Fotó: GóbékTT

Hét végén rendezték meg Lengyelországban a varsói nemzetközi teqballversenyt, amelyen a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team öt játékossal képviseltette magát, Ilyés Szabolcs, Simó Bence, Máté Mátyás és Nagy-Varga Péter mellett itt mutatkozott be az udvarhelyi klub új szerzeménye, a lengyel Marek Pokwap, akinek leigazolását nem sokkal a versenyt megelőzően jelentették be.
A Nemzetközi Teqball Szövetség egyéni világranglistáján (amelyet 2022 októbere óta Györgydeák Apor vezet) a varsói születésű játékos a nyolcadik helyet foglalja el, a múlt hónaphoz képest egy helyet javítva eddigi legjobb helyezésén.
Pokwap két alkalommal, a kiemelt vietnámi és kínai tornán már viselte a Góbék mezét, két harmadik és két ötödik helyet szerezve, a továbbiakban pedig már a klub hivatalosan leigazolt játékosaként képviseli az udvarhelyi színeket.
Leigazolását követően a lengyel játékos éppen szülővárosában, a varsói nemzetközi tornán lépett először asztalhoz, a Góbék öt játékosa közül ő és Ilyés Szabolcs jutott a legjobb nyolc közé, ahol az elődöntőért egymás ellen játszottak. Pokwap simán menetelt a döntőig, ahol két szettben, 12-6 és 12-9 arányban lehengerlő játékot mutatva győzte le honfitársát, az aktuális világbajnok Adrian Duszakot.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!