Hirdetés

Közeledik a sportágak börzéje

Új helyszínen, a városi sportcsarnokban és környékén rendezik idén a székelyudvarhelyi Sportágválasztót, az érdeklődők 22 sportággal ismerkedhetnek meg, a legtöbbet ki is próbálhatják.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Közeledik a sportágak börzéje
Közel kéttucatnyi sportágat lehet kipróbálni Fotó: VSK Székelyudvarhely

Pénteken az udvarhelyi sportkínálatot mutatják be a városi sportcsarnokban és környékén, a Városi Sport Klub (VSK) és a helyi önkormányzat karöltve a különböző sportegyesületekkel és az iskolákkal ötödik alkalommal rendezi meg a Sportágválasztót.

– A cél, hogy a gyerekekkel minél több sportágat megismertessünk, illetve hogy lehetőséget is biztosítsunk ezek kipróbálására

– fogalmazott Mester Zoltán, a VSK menedzsere.
A városban működő sport­ágak pénteki börzéjén összesen 22 sportágba lehet belekóstolni: aikido, atlétika, asztalitenisz, birkózás, bowling, hegyimentés és falmászás, floorball, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, lovaglás, ökölvívás, pumptrack, rally, sakk, shotokan, tánc, teqball, tenisz és úszás.
Érdeklődésben bizonyára nem lesz hiány, a szervezők értesítették a városi és a környékbeli tanintézeteket, így várhatóan idén is legalább 1500 több diák fog szervezett csoportokban, pedagógusi kísérettel kilátogatni az esemény helyszínére. A korábbi évekhez hasonlóan aki a nap során legalább öt sportágat kipróbál, és ezzel begyűjt öt matricát, részt vehet a délután 5 órakor kezdődő sorsoláson, ahol különféle sporteszközöket nyerhet.

– Azt tudom ajánlani, hogy az érdeklődők legkevesebb két órát szánjanak a Sportágválasztóra, és a gyerekeket lehetőleg sportos ruhába öltöztessék

– fogalmazott Mester Zoltán.

Új helyszín

A Sportágválasztót tavaly még a városi stadionban tartották, idén viszont ott a Székelyudvarhelyi FC-nek van bajnoki mérkőzése 17 órától.
A szé­kely­ud­var­he­lyi sport­csar­nok telítettsége több változást is eszközölt a hétvégi rendezvények programjában, és néhány találkozót ezért más helyszínen tartanak, vagy éppen korábban játsszák le. Például a VSK Székelyudvarhely férfi kézilabdacsapata szombaton kellett volna játssza az idény első hazai bajnokiját, a találkozót ma 17 órától rendezik, míg a Futsal Klub Székelyudvarhely vasárnap délelőtt 11 órára kiírt bajnoki meccsét pedig – a szakszövetség honlapja szerint – a Rákóczi Centerben rendezik.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!