Közel hetvenen szerepelnek a nevezési listán

HN-információ

 

Ugyan hat magyarországi páros is jelezte részvételi szándékát, mégsem lesz az idei Hargita Rali rajtjánál egyetlen anyaországi pilóta sem. Amint a versenyt szervező Maxx Racing vezetője elmondta, a bevezetett járványügyi előírásokat csak nehézségek árán tudták volna teljesíteni a magyar pilóták.
– Az elmúlt évekhez hasonlóan, már a versenykiírás megjelenését követően jelezte néhány magyarországi páros, hogy idén is rajthoz állna a Hargita Ralin. De miután bővebb tájékoztatást kaptak a romániai járványügyi előírásokról, ráadásul vasárnap már karantén várt volna rájuk a magyarországi visszatéréskor, lemondták a résztvételt – mondta Ferencz Csaba. A rali szervezője hozzátette, nem biztos, hogy külföldi pilóta nélküli lesz a viadal, hiszen egy bolgár páros is nevezett. – Hogy rajthoz állnak-e, az majd a technikai gépátvétel után kiderül.
Az előzetes nevezési listát tegnap hozták nyilvánosságra, ám ez még nem jelenti azt, hogy aki azon szerepel, az ott is lesz a rajtnál. Az indulók listája holnap délelőtt lesz végleges.
Az előzetes nevezési listán két csíkszeredai páros is szerepel. A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre kettős egy Citroën DS3 R3T Max, míg a Csató Roland és Csikós Sándor alkotta páros egy Suzuki Ignis Sport versenygéppel áll rajthoz. Ahogy az várható volt, az elsőkerék-meghajtású autók kategóriája a legnépesebb, itt lesz a legnagyobb harc a győzelemért, a Teslovan–Cseh párosnak tehát sok kihívója akad. A Csató–Csikós páros a kezdők kategóriájában kilenc ellenféllel harcol majd a győzelemért. A két csíki páros mellett navigátorként is szerepel egy megyebeli sportoló, a Csíkszeredában született, de jelenleg Székelyudvarhelyen élő Mag Levente Răzvan Nechifor mellett foglal majd helyet egy Mitsubishi Lancer EVO 9 versenygépben.
Hat sportoló választott R5-ös versenygépet, Simone Tempestini, Dan Gârtofan, Enis Arif Skoda Fabia R5-tel, Bogdan Marișca és Adrian Răspopa Ford Fiesta R5-tel, míg Cristian Dolofan Citroën C3 R5-tel versenyzik majd. Népes lesz a Suzuki- és a Dacia-kupa mezőnye is, de a Hargita Ralin is rajthoz áll Alexandru Pițigoi a Porsche 911 GT3 – egyébként pályaversenyzésre épített – autójával, és érdekességként egy újjáépített Dacia Sporttal nevezett Gabriel Miclăușu.
Szerepel a nevezési listán egy női páros is, Cristiana Opreának Diana Hațegan navigál majd a Dacia Sanderóban, azonban a jobb 1-ben több hölgy is helyet kap: Maior Francesca testvérének, Norbertnek, Ioana Stan Dorin Banciunak, Carmen Poenaru Enis Arifnak, Denisa Resiga és Anca Cornea férjének, Severina Beldie Petru Constantinescunak navigál majd.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!