Hirdetés

Köszönet Péter Józsefnek

Nyolc pályázaton keresztül összesen 98 ezer lejjel támogatja a megyei önkormányzat a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesületet. Az egyesület a csíkszeredai önkormányzatnál is sikerrel pályázott az őszre tervezett szakmai képzéssel egybekötött találkozó megszervezésére.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Köszönet Péter Józsefnek
Tizenkét évig volt meccsmegfigyelő Péter József (középen) Fotó: Szász Csaba

Idén összesen kilenc nyertes pályázata van a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesületnek (HMTE), nyolccal Hargita Megye Tanácsánál, eggyel pedig a csíkszeredai önkormányzatnál pályáztak sikeresen, tájékoztatott Tamás Zoltán HMLE-elnök, Hompoth Dezső főtitkár és Bálint Attila, az egyesület játékvezetői kollégiumának elnöke. A hétfő délután, két Eb-mérkőzés közé beszorított sajtóeseményen kiderült, hogy a megyei önkormányzat részéről összesen 98 ezer lejes támogatásban részesültek, amelyhez még hozzáadódik a 10 százalékos önrész.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Mindegyik pályázat arról szól, hogy valamilyen módon segítsük a megyei, a körzeti és az ifjúsági bajnokságokban szereplő labdarúgó-egyesületeket. A megítélt összegeket felszerelésekre, kellékekre, díjazásokra költhetik el

– közölte Tamás Zoltán. Elmondta, a pályázatok 7000 és 20 ezer lej közötti összegekről szólnak, például 17 ezer lejt fordítanak a Heves megyei testvérszervezettel ápolt közel tizenöt éves kapcsolat ápolására. Tavaly a Heves megyeiek látogattak Hargita megyébe, idén ők fogadják a székely küldöttséget, a hónap végén két U17 megyei női és férfiválogatott, edzők, játékvezetők és sportvezetők utaznak a Heves megyei találkozóra.
Bálint Attila elmondta, hogy a csíkszeredai önkormányzat által támogatott pályázat szintén kötődik He­ves megyéhez, a HMLE idén ősszel Csíkszeredában szeretne megszervezni egy szakmai képzéssel egybekötött találkozót.
A hétfői sajtótalálkozón egy rendkívüli eseményre is sor került: Péter József szögre akasztotta játékmegfigyelői cipőjét is. A Székelyudvarhelyi ISK nyugalmazott igazgatója, az egykori Textil és Haladás csapatok edzője az elmúlt tizenkét idényben közel kétszáz mérkőzésen játékmegfigyelői minőségben segítette a HMLE munkáját.

– Egy élmény volt, de úgy döntöttem, nem húzom tovább, mert erősen csökkent a „közlekedési sebességem”, a szoros határidők miatt egyre nehezebbé vált időben eljutni a sportesemények helyszíneire

– fogalmazott Péter József.
A HMLE elnöke oklevelet és „Amint a munka va­la­mennyiünké, úgy a siker is közös!” mottóval ellátott emlékplakettet nyújtott át a 77 éves szakembernek.

– Becsületesen helytálltál, köszönjük a tevékenységedet

– összegzett Tamás Zoltán.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!