Kifogott rajtuk a Mont Blanc

Egészségügyi okok miatt nem sikerült körbefutniuk a Mont Blanc-ot a VSK Székelyudvarhely ultrafutóinak. Fazakas Bíborka el sem tudott indulni, Takács Szabolcs és Bartha Bálint a táv egyharmadánál adták fel a küzdelmet.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kifogott rajtuk a Mont Blanc
Takács és Bartha a verseny egyharmadáig bírta Fotó: VSK

Nem véletlenül számít a hegyi futás szent Gráljának az UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), a három országot (Franciaország, Olaszország, Svájc) is érintő maratont a világ egyik legnehezebb futóversenyének tartják.
Tavaly a VSK Székelyudvarhely négy futója vállalta a nem mindennapi kihívást, a szovátai Fazakas Bíborka a 153 km-es és 10 ezer méter szintkülönbségű TDS kiírásán összességében a 16., korcsoportjában pedig a 2. helyen zárta a kiírást, a Takács Szabolcs, Bartha Bálint és Nagy Sándor alkotta hármasnak viszont utóbbi sérülése miatt a 300 kilométeres táv kétharmadánál fel kellett adnia a versenyt.
Idén már csak hárman utaztak el a franciaországi Cha­monix-ba, Fazakas Bí­borka kedden éjjel rajtolt volna el a szokásos versenytávján, azonban a start előtt három órával rosszul lett, helyzete nem javult, így jobbnak látta, ha el sem indul.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mivel a 300 kilométeres La Petite Trotte à Léon (PTL) szakasz hétfőn reggel indult, Takács Szabolcs és Bartha Bálint ekkor már versenyben voltak, jól ment az eleje, az eltervezett taktika alapján haladtak, majdnem 30 óra alatt 92 km-t és 8700 szintkülönbséget tudtak le. Ezt követően azonban kellett hozzanak egy olyan döntést, miszerint nem folytatják.
„Betegség miatt fel kellett adniuk, vállalhatatlan volt, hogy a hátralévő részt így letudják. Okos döntést hoztak, mert az egészségük mindennél fontosabb. Büszkék vagyunk rátok, a cél jövőben is ott lesz!” – közölte közösségi oldalán a VSK Székelyudvarhely.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!