Hirdetés

Kiemelkedően birkóztak az ifik

A modern kori birkózás legnagyobb udvarhelyi sikerét szállították idén a Székelyudvarhelyi ISK ifi birkózói, a Katona László és Katona Zsolt által felkészített csapat idei legjobb eredményei: két Balkán-bajnoki cím és egy Európa-bajnoki bronzérem.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kiemelkedően birkóztak az ifik
Évet értékeltek az udvarhelyi ifi birkózók Fotó: Szász Csaba

December 27-én este tartotta szokásos év végi értékelőjét a Szé­kely­ud­var­helyi ISK Kato­na László és Katona Zsolt által felkészített ifjúsági birkózócsapata. 
Nagyon jó évet zártunk – értékelte tömören a korosztályos udvarhelyi birkózók idei teljesítményét Katona László, amely „csak” a két Balkán-bajnoki címet és az Európa-bajnoki bronzérmet számítva is a modern kori birkózás legnagyobb udvarhelyi sikereként könyvelhető el.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A „házi rangsor” harmadik helyén Verestóy Árpád és Kacsó Bendegúz végzett holtversenyben.

– Így láttuk jónak, hogy osztozzanak a dobogó harmadik fokán, bár egyikük egy évvel fiatalabb, nagyon hasonló szinteket hoztak

– érvelt Katona.
A két első helyen a Lőrincz testvérek végeztek, Magor a serdülőknél, Balázs pedig a kadétok versenyében állt a dobogó legfelső fokára a görögországi Serresben májusban megrendezett Balkán-bajnokságon.
A második helyezett Balázs a Román Kupa küzdelmeiben is aranyérmes lett, kihívást kapott az angol bajnokságra, és azt is győzelemmel abszolválta, illetve részt vett az isztambuli világbajnokságon is.
A kisebbik testvér, Lőrincz Magor román és magyar bajnoki címeket gyűjtött be, a strandbirkózó-bajnokságon is verhetetlennek bizonyult, júliusban pedig a Kaposváron megrendezett Európa-bajnokságon a szabadfogású birkózók az U15-ösök korosztályában, 75 kilogrammos súlycsoportban kontinentális bronzéremmel gazdagította amúgy is kiemelkedő idei érem- és serleggyűjteményét.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!