Hirdetés

Kezdődik az udvarhelyi utcabajnokság

Az udvarhelyi strand melletti műgyepes pályán kedde 11 órakor kezdődik a kétnapos udvarhelyi utcabajnokság. A 23 éves szünet után tavaly újjáélesztett rendezvény idei kiadásán nyolc diákcsapat jelezte részvételét.

Szász Csaba
Kezdődik az udvarhelyi utcabajnokság
Tavaly, 23 év után porolták le a rendezvényt. Idén folytatják Fotó: Uff

Az évtizedekkel ezelőtt Székelyudvarhelyen megrendezett utcabajnokságok a székely anyaváros meghatározó és fölöttébb népszerű eseményei közé tartoztak, és bár a folytonosságot sosem sikerült biztosítani, időnként akadtak olyan személyek, akik fáradságot nem kímélve hosszabb-rövidebb időszakra életre hívták és éltették a bajnokságot.

Tavaly, 23 éves szünet után a nagy hagyományokkal rendelkező rendezvény feltámasztása mellett kötelezte el magát néhány civil szervezet. A kezdeményezők láttak fantáziát abban, hogy kísérletet tegyenek a fiatalok kimozdítására, és megpróbálják mozgásra sarkallni őket, ezért úgy gondolták, hogy talán érdemes lenne leporolni ezt a régi rendezvényt, így visszahozni a divatba a szabadtéri mozgást az ifjabb generációk számára is.

A tavalyi focitorna sikerességére alapozva a SIC Alapítvány az Udvarhelyi Fiatal Fórummal és a Civil Kurázsi Egyesülettel közösen a folytatás mellett döntött.
A jelentkezés június 30-án zárult le, két korosztályban (5-6., illetve 7-8. osztályosok) összesen nyolc csapat jelentkezett az idei tornára. A mérkőzéseket ma és holnap rendezik a strand melletti műgyepes pályán, a maximum 12 fős kerettel rendelkező csapatok 6 + 1-es felállásban játszanak, miközben folyamatosan cserélhetik a játékosokat. A versenyszabályzat megfelel a minifoci-bajnokságokon alkalmazottakkal.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A kedd délelőtt 11 órakor startoló tornán korosztályonként mindenki játszik mindenkivel, várhatóan holnap a déli órákban, az utolsó mérkőzést követően hirdetnek eredményt és díjazzák a résztvevőket.
- Nagyjából 70-80 gyereket sikerült idén megmozgatni, lehetett volna több jelentkező is, de a lényeg amúgy is az volt, hogy legyen folytatása a tavaly újjáélesztett eseménynek – közölte a szervezők részéről Józsa Csongor.

Az udvarhelyi utcabajnokság költségvetését a székelyudvarhelyi önkormányzattól elnyert pályázati támogatásból biztosítják.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!