Két kapusa már van a GYHK-nak

HN-információ

Szakács Szabolcs is marad a Gyergyói HK jégkorongcsapatánál, miután ő is meghosszabbította lejáró szerződését. A piros-fehér mezeseknek már két kapusuk van a soron következő bajnoki idényre.

Jordon Cooke után Szakács Szabolcs is meghosszabbította szerződését a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapatával. A 28 esztendős kapus eddigi pályafutása során csak és kizárólag a gyergyói színeket képviselte, annak ellenére, hogy a megszokott első számú kapusból, mára harmadik számú kapussá vált a piros-fehér mezeseknél.
„Amióta csak korcsolyát húzott a lábára, csakis a gyergyói színeket viselt: Gyerekként Gyer­gyó­alfalu jegén tette meg az első lépéseket, majd a jött a Gyer­gyószentmiklósi ISK, a Progym és a Gyergyói Hoki Klub. Ez továbbra is így lesz. Örülünk, hogy bejelenthetjük: Szakács Szabolcs a 2020–2021-es évben is a GYHK kapuját védi! Szakács Szabolcs az az ember, aki mindig készen áll, amikor szüksége van rá a csapatnak. Amikor pedig megkapja a lehetőséget, mindig kihozza magából a maximumot, akár az első perctől kell védenie, akár mérkőzés közben kell beállnia a ketrec elé, valamilyen előre nem tervezett ok miatt. Ő is arra törekszik, hogy hozzátegye a maga részét a Gyergyói Hoki Klub megcélzott sikereinek eléréséhez az Erste Ligában és a romániai színtéren, mérkőzésen és edzéseken egyaránt. Hajrá, Mester! Örülünk, hogy a következő szezonban is számíthatunk rád! Hajrá, Gyergyó!” – áll a GYHK közleményében.
Cooke és Szakács marad tehát a vasak között, ám a tavalyi idény során a második számú kapusként jégre lépő Ruczuj Gellért sorsa még kérdéses.

Decemberben lesz az U20-as vébé
A kijevi divízió 1/B csoportos tornát megnyerő magyar U20-as válogatott Dániában harcolhatja ki a bentmaradást. A rendező dánok azt javasolták, hogy a következő szezonban esedékes divízió 1/A csoportos junior-világbajnokságra a 2021. februári IIHF-szünetben kerüljön sor – írja a jkb.hu. Ez azonban több résztvevőnek sem felelt meg – köztük a magyar nemzeti csapatnak sem –, ezért új időpontot kerestek, és visszakanyarodtak a szokásos decemberi szünethez. A nemzetközi szövetség honlapjára kikerült dátumok: 2020. december 13–19. Horváth András együttese nagyon kemény mezőnyben méretheti meg magát. A magyarok ellenfelei a házigazdák mellett a kazahok, a lettek, a fehéroroszok és a norvégok lesznek. A magyar U20-as válogatott nem először jutott fel szép bravúrokat produkálva, ám még soha nem sikerült megkapaszkodniuk a világ legjobb 16 válogatottja között.

A GYHK kerete

Kapus: Jordon Cooke, Szakács Szabolcs.
Hátvédek: Igor Bobcek, Ferencz-Csibi Róbert, Góga Attila, Timur Raszulov, Fejes Nándor (MAC Újbuda), Mitch Jones, Nagy Csaba, Kozma Zsolt.
Csatárok: Csergő Hunor, Péter Zsolt, Szabó Pál Krisztián (Hydro-Fehérvár AV19), Szigeti Ákos (MAC Újbuda), Silló Arnold (Dunaújvárosi Acélbikák), Eric Neiley (Atlanta Gladiators), Sára Tibor, Bíró Gergő (Brassói Corona), Mark Matheson (Nottingham Panthers), Barabás László, Benedek Roland, Elekes-Darabont Hunor Csaba.
Vezetőedző: Malcolm Cameron.
Másodedző: Szilassy Zoltán (UTE).
Távoztak: Antal Zsombor (csatár), Orbán Szilárd (hátvéd).

HN-összeállítás



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!