Kész a terv, de lesz-e folytatás?

HN-információ
A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) videokonferenciát tartott a labdarúgó második, illetve harmadik ligában érdekelt csapatok vezetőivel. Előbbiben megvan az esély a folytatásra, tervek is készültek, ám a harmadosztály küzdelmei könnyen meglehet, hogy befejeződnek. Utóbbi hatással lehet a megyei bajnokságokra is.

Ha folytatódik a 2. Liga, akkor nézők nélkül zajlik majd                                              Fotó: Pál Zoltán / Archív

Telekonferenciát tartott a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) vezérkara a másodosztályban érdekelt csapatokkal karöltve, és két tervet mutattak be a folytatást illetően. Mindez viszont feltételes, hiszen nagyon sok múlik azon, hogy a május 15-ét követő szükségállapot feloldása után milyen szigorítások maradnak érvényben, illetve, hogy végül a sportok zöld utat kapnak-e a folytatást illetően. Egyelőre a FRF két variánst vázolt fel a csapatok számára. Az edzések a szükségállapot feloldása, május 15. után kezdődhetnek. Az egyik variáns szerint a másodosztály küzdelmei június 6-án rajtolnának, és letudnák mind a 14 hátralévő fordulót július 25-ével bezárólag. Ez azt jelentené, hogy a hétvégi fordulók mellett hétközi fordulókat is rendeznének. Az első ligába való feljutásért rendezendő selejtező egymeccses lenne és nem oda-visszavágós. A selejtezőt július 29-én rendeznék. A második variáns a már többször szóba került alsó- és felsőházi rájátszás. Ezek alapján a talpon maradt 18 csapatot két részre osztanák. A felsőházba a jelenlegi első nyolc csapat kerülne, míg az alsóházba az utolsó 10. Ebben az esetben a felsőházban hét, míg az alsóházban 9 fordulót rendeznének. A bajnokság ezen forgatókönyv szerint június 13-án rajtolna és július 25-én zárulna. Az első ligába való feljutásért rendezendő selejtező ebben az esetben is július 29-én lenne. Két csapat viszont határozottan kijelentette, hogy nem akarja folytatni a bajnokságot. Az egyik a Pandurii Târgu Jiu, amely csapat szinte kiesőnek mondható, illetve a Temesvári ASU Poli. Mi lesz a harmadosztállyal? Hasonló telekonferencia volt a harmadosztályban részt vevő csapatok vezetőivel is. A liga2.propsort.ro több csapat vezetőivel is beszélgetett, akik elmondása szerint igencsak nagy a bizonytalanság. A különböző csoportokat vezető alakulatok elkötelezettek a folytatás irányában, ám a csapatok zöme azon a véleményen van, hogy le kell zárni a bajnokságot. Továbbá az sem kizárt, hogy rengeteg alakulat fog eltűnni a süllyesztőben, hiszen nagyrészt önkormányzati finanszírozásból működnek, akik költségvetése most hatványozottan a koronavírus elleni óvintézkedésekre megy el. Amennyiben beigazolódik a fentebb említett előrejelzés, és nem folytatódnak a harmadik liga küzdelmei, akkor minden bizonnyal a megyei bajnokságok befejezésének sem lesz már értelme és létjogosultsága.


Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!