Hirdetés

Jól startoltak az asztaliteniszezők

A székelyudvarhelyi Toró Dáviddal a mezőnyben tegnap a vegyes csapatversennyel rajtolt el Bukarestben az U13-as asztaliteniszezők Európa-bajnoksága. György István, a romániai válogatott székelyudvarhelyi szövetségi kapitánya reális célnak tartja tanítványa éremszerzését.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jól startoltak az asztaliteniszezők
Kettős győzelemmel indított Toró Dávid Fotó: FRTM

Május 22–26. között a román fővárosban, Bukarestben második alkalommal rendezik meg az U13-as asztalitenisz Európa-bajnokságot. Az első kiadásnak tavaly a horvátországi Zágráb biztosított helyszínt, korábban nem rendeztek hivatalosan Eb-t ennek a korosztálynak. Tavaly Zágrábban a romániai válogatott a vegyes csapatversenyt a 11. helyen zárta, Toró Dávid pedig párosban a legjobb 16, egyéniben pedig a 32 közé jutott.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A mostani, Bukarestben rendezett kontinenstorna erős mezőnyt vonultat fel, 78 lány és 85 fiú nevezett résztvevőként, ez összesen 29 válogatottat jelent, melyek nyolc csoportra osztva küzdenek egymás ellen. A székelyudvarhelyi György István és Andreea Zanfir által felkészített romániai vegyes csapat tegnap Montenegró és Ukrajna ellen kezdte meg a csoportküzdelmeket, a szintén udvarhelyi Toró Dávid az egyéni mellett vegyes párosban Maya Madarral az oldalán száll harcba az érmekért, edzője szerint reális esélyekkel.

- Nagyon jó eredményeken tudunk magunk mögött, minden lehetőséget megkaptunk a jó szereplésre, de ebben a korosztályban nüanszokon múlik a teljesítmény, és nem mellékesen Európa eme korosztályának legjobbjai állnak egymással szembe. Ettől függetlenül a dobogó elérését reális célnak tekintem

– fogalmazott György István, a U13-as fiúválogatott szövetségi kapitánya és egyben Toró Dávid edzője.
A tegnapi, Montenegró elleni teljesítmény is bizakodásra ad okot, a romániai válogatott 5–0-ra győzte le ellenfelét, a sikerből Toró Dávid is kivette részét, 3–0-ra (11-3, 11-8, 11-5) győzött Milan Vucetic ellen, vegyes párosban, Maya Madar oldalán pedig 3–1 arányban (11-6, 9-11, 11-8, 11-3) múlták felül a Milan Vucetic – Kalina Bozovic felállású montenegrói kettőst.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!