Jól mutat Toró Dávid jövője

Januárig még az U13-asok közé tartozik a székelyudvarhelyi Toró Dávid, de már a nagyobbak között is helytáll, mi több, éremesélyes. A hétvégén bronzot szerzett az U15-ösök Top 16-os versenyén, és már most tudni, hogy jövőre ranglistavezetőként indulhat ebben a korcsoportban.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Jól mutat Toró Dávid jövője
Toró Dávid (jobbra) ranglistavezetőként válthat korosztályt Fotó: FRTM

Az asztalitenisz U13-as korosztály Top 16-os élmezőnyének Székelyudvarhelyen rendezett tornája után a múlt hétvégén Bukarestben küzdött egymás ellen az U15-ös korcsoport legjobb 16 játékosa, hasonlóképpen két udvarhelyi asztaliteniszezővel, Bârdaș Márkkal és Toró Dáviddal a mezőnyben.
A június közepén rendezett udvarhelyi tornán Bârdaș két vereséggel és egy győzelemmel a csoportja harmadik helyén végzett, végül 11. lett. A korosztályának ranglistáját vezető Toró magabiztosan, három győzelemmel nyerte meg selejtezőcsoportját, a negyeddöntőben a bukaresti Andrei Bădescut búcsúztatta, az elődöntőben pedig a steauás Mihai Iordant. A torna döntőjében a bodzavásári Rareș Ceaușescuval találta magát szemben, de ő sem tudta megállítani a fiatal udvarhelyit, aki a februári Román Kupa elhódítása után az U13-asok  Top-16-os versenyén megszerezte idei második hazai trófeáját is.
Az U15-ösök tornáján Bâr­daș szintén két vereséggel és egy győzelemmel cso­port­har­ma­dik­ként folytatta, végül a 15. helyen zárta a tornát. Toró csoportelsőként jutott tovább, a legjobb nyolc között válogatottbeli csapattársát, Pop Alexandrut győzte le, az elődöntőben viszont alulmaradt, így a harmadik helyen végzett.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Toró Dávid az év végéig még az U13-as korcsoporthoz tartozik, de idén már az U15-ösöknél is maradandót alkotott, hiszen az egyéni és páros országos döntő, a Top 16-os bajnokságban is dobogóra állhatott. A nagyobb korosztályban nyújtott jó teljesítményével gyűjtött pontoknak köszönhetően januártól ranglistavezetőként indulhat az U15-ösök között.

A legkisebbek tornája

Szintén a hétvégén rendezték meg Bodzavásáron a hagyományos Ezüstütő asztalitenisz-versenyt, mely a sportág ígéreteit szólította asztalhoz, köztük az U10-es udvarhelyi tehetségeket is.
A Székelyudvarhelyi ISK-nál ez a legkisebb korosztály, György Szilárd vezetésével két csapattal indultak a tornán. Az országos döntőnek számító megmérettetésen a György Hunor, Pozsonyi Tamás és Miklós Sándor összetételű trió a 6. helyen fejezte be a bajnokságot, míg a Hermány Magor, Bán Zalán és Balázs Ádám felállású csapat a 17. helyen végzett. Egyéniben Hermány Magor, Miklós Sándor és György Hunor jutott el a főtábláig, a legjobb 32-be jutásnál állították meg őket.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!