Hirdetés

Horvátországban teqballoznak

Egy bronzéremmel és egy ötödik hellyel tértek vissza a riói tengerpartról a székely teqballosok, de mától már a horvátországi Pólában küzdenek az érmekért.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Horvátországban teqballoznak
Elbúcsúztak Copacabanától, Európában folytatják Fotó: Fiteq

A múlt héten Brazíliá­ban, Copaca­bana ten­gerpartján 18 ország 118 játékosa három kategóriában küzdött az érmekért az idei első dél-amerikai teqballtornán. Az egyéniben világbajnok székelyudvarhelyi Györgydeák Apor a brazil Viana Mendes-szel az oldalán vegyes párosban bronzérmet szerzett, míg a Györgydeák/Ilyés férfi páros a negyeddöntőig jutott, végül ötödik helyen zárta a versenyt.
A székely teqballosok nem is jönnek haza, Rio de Ja­nei­róból egyenesen a horvátországi Pólába repülnek, ahol mától vasárnapig az idei Teqball Tour utolsó európai tornáját rendezik meg.
A férfiak páros versenyében a már megszokott Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs alkotta duó ismét asztalhoz áll, viszont vegyes párosban teljesen új felállások lépnek asztalhoz, ugyanis Györgydeák a kétszeres világbajnok Janicsek Zsanett oldalán szeretne akár a dobogó legfelső fokára lépni, Ilyés pedig Miklós Tündével indul a küzdelemben.
A székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team kerete további hét fiatal játékossal egészül ki, női párosban Miklós Tünde Lakatos Krisztával áll asztalhoz.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!