Hirdetés

Homokban szereztek aranyérmet

Összesen négy érmet hoztak a román tengerparton a múlt héten megrendezett strandbirkózó országos bajnokságról a Székelyudvarhelyi ISK sportolói. Hárman közülük az egy hónap múlva esedékes strandbirkózó Európa-bajnokságon képviselhetik az udvarhelyi színeket.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Homokban szereztek aranyérmet
Lőrincz Magor nem nyaralt a tengerparton. Címet védett Fotó: FRL

Miután néhány éve a strandbirkózás bekerült a 2022-es és a 2026-os ifjúsági olimpia programjába, ráadásul 2028-tól (a Los Angeles-i Olimpiai Játékokkal kezdve) az olimpiai sportágak listáján is szerepel, a Román Birkózószövetség reagálva megszervezte a maga országos bajnokságát.
Tavaly már született udvarhelyi aranyérem, az U13-as korosztályban Moldován Vencel, az U17-eseknél pedig Lőrincz Magor állhatott fel a dobogó legfelső fokára.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A múlt héten a román tengerparton, Costinești-en rendezték meg az országos bajnokság idei kiadását, ahol a legkisebbek ügyességi versenyével kezdve, a felnőttekkel zárva az összes korosztály legjobbjai mérhették össze erejüket és tudásukat.
A Székelyudvarhelyi ISK birkózó szakosztálya ezúttal sem hagyhatta ki a tornát, Katona László és Katona Zsolt edzők elégedetten nyilatkoztak az eredményekről, hisz négy aranyéremmel és három Eb-kvalifikációs helyezéssel tértek vissza a tengerpartról.

– A korondi kisbirkózók remeklése után a nagyobb korosztályban újabb nagyszerű eredményeket értünk el, három versenyzőnk az egy hónap múlva esedékes strandbirkózó Európa-bajnokságon való indulást is kiharcolta

– közölte Katona Zsolt edző.

Homokban szereztek aranyérmet
Az U17-es (kadett) korosztályban Egyed Gergő (60 kg) és Lőrincz Magor (80 kg) országos bajnoki címet szerzett, Kacsó Bendegúz (80 kg) negyedik helyen zárt, a csapatversenyben pedig egy ezüstérmet harcoltak ki. Az U20-asoknál Lőrincz Balázs (90 kg) bronzéremmel gazdagította az ISK-sok gyűjteményét.
A hétvégi siker eredményeként Egyed Gergő (U17, 60 kg), Lőrincz Magor (U17, 80 kg) és Lőrincz Balázs (U20, 90 kg) ott lehet az egy hónap múlva esedékes ifjúsági strandbirkózó Európa-bajnokságon, melynek Románia először lehet házigazdája. A tornának július 17-21. között a temesvári Rózsakertben található sportbázis biztosítja a helyszínt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!