Hétszer vették be Temesvár kapuját

A bajnok után a tavalyi ezüstérmest is két vállra fektette a Székelyudvarhelyi Futsal Klub. A galaciak 5–2-es legyőzése után ezúttal a Temesvári CFR volt az áldozat: az FK esélyt sem adott a bánságiaknak.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hétszer vették be Temesvár kapuját
Udvarhelyi gólöröm. Idén már tizenkettedszer Fotó: Hodgyai István

Nyáron alaposan átalakult a temesvári keret, így talán nem volt meglepetés, hogy az első fordulóban hazai pályán szenvedtek 4–5-ös vereséget Bodzavásártól. Az ezüstérmes csapat alapemberei közül mindössze ketten maradtak a Béga-partján, így többnyire fiatalok léptek parkettre a városi sportcsarnokban. Na meg az egyetlen idegenlégiós, a héten érkezett brazil Passoli, aki némi meglepetésre már a második percben betalált Tonița kapujába. Nyolc perc múlva jött a válasz a hazaiak részéről, a tizedik percben a veterán hálóőr, Vlad Iancu először kapitulált, amikor Hadnagy hat méterről volt eredményes. A 46 éves kapus ekkor még nem sejthette, hogy ez csak a kezdet volt, alaposan kitömik vasárnap este az udvarhelyi legények. Szünet előtt Bálint tett arról, hogy rossz napja legyen a vendégeknek, előbb egy szöglet után kapásból lőtt nagy gólt ballal, majd az oldalvonal mellől bombázott a léc alá: 3–1.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A többnyire csak a védekezésre koncentráló temesváriak fordulás után néhány másodperccel ismét kapituláltak, Bálint ezúttal előkészítő volt, remek passza után Hadnagy is duplázott. Ekkor már nem volt kérdés, hogy a bajnoki címvédő után a tavalyi ezüstérmes elleni találkozót is behúzza Florin Ignat legénysége, Boga 33. percben szerzett góljával már 5–1 volt az állás. Mindkét csapatban a fiatalok kaptak lehetőséget ezután, az FK-nál bejött a kapuba Tompea, a mezőnybe pedig Péter, Kis és Popovics. Tovább egykapuzott az FK, Kedei és Péter is feliratkozott a góllövők listájára, nagyon simán, 7–1-re nyert Udvarhely – soha rosszabb bajnoki rajtot!
A teremlabdarúgó 1. Liga második fordulójának eredményei: Székelyudvarhelyi Futsal Klub – Temesvári CFR 7–1 (az udvarhelyi gólszerzők: Hadnagy István 10., 21., Bálint Andor 17., 18., Boga Bence 33., Kedei Barna 34., Péter Miklós 37.); Bodzavásári Luceafărul – Dévai West 2–6, Mausoleul Mărășești – Marosvásárhelyi VSK 1–2, a Galaci United – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC találkozót ma 18 órától játsszák.
Két forduló után maximális hat ponttal, 24–6-os gólkülönbséggel Déva áll az élen, a szintén 6 pontos FK második 12–3-as gólaránnyal, az első körben Szentgyörgyön ikszelő Marosvásárhely pedig négy egységgel a harmadik. A bajnoki kiírás szerint az udvarhelyiek szeptember 14-én, szombaton 15 órakor az éllovas Déva otthonában vendégszerepelnek.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!