Hirdetés

Háttal veri a mezőnyt a VSK

Rangadónak indult, gálameccs lett belőle: a Székelyudvarhelyi VSK férfi kézilabdacsapata huszonegy góllal verte az addig veretlen Fogarast, s ezzel tovább robog a feljutás felé.

Jakab Árpád
Háttal veri a mezőnyt a VSK
Fedila és a VSK kiemelkedik a mezőnyből Fotó: Hodgyai István

Bántóan kevés néző, alig fél ház volt kíváncsi a férfi kézilabda A osztály hatodik fordulójában megrendezett találkozóra, amelyen az addigi mérkőzéseit nagyon simán behúzó Szé­kely­ud­var­he­lyi VSK azt a Fo­ga­ra­si VSK-t fogadta, amely addig szintén veretlen volt, bár négy győzelem mellett Kra­jo­ván döntetlent játszott. Ennek tükrében így is rangadónak számított a mérkőzés: az első gólt az egykor az SZKC-ban játszó Eugen Frățilă által edzett fogarasi gárda érte el, erre rögvest néggyel válaszolt a házigazda, s ezzel nagyjából le is jártak az izgalmak. A házigazdáktól Fedila, Putnoky és Couveiro kiemelkedtek a mezőnyből, nyakra-főre ontották a gólokat. Nem csoda, hogy a félidő előtt fél perccel már tíz volt közte, a csapatok végül kilencgólos (21–12)  udvarhelyi vezetéssel vonultak pihenőre.

A fordulás sem hozott fordulatot, az ifjúsági játékosokkal is sikerült növelni az előnyt, s a második harminc percet 23–11-re nyerték Sipos Lóránt tanítványai, úgy, hogy a kapusokon kívül mindenki betalált, így a vártnál sokkal simábban húzták be az újabb három pontot. Az odavágók utolsó fordulójában, szerdán 18 órától az eddigi öt találkozójából hármat megnyerő, kettőt elveszítő Resicabányán vendégeskednek a székely­udvarhelyiek. Nem kérdés: a VSK simán továbbjut a rájátszás felsőházába, ahol a két csoport első négy-négy helyezettje egy új bajnokságot kezd el, amelynek végén az első kettő feljut a Bölények Ligájába, a harmadik és a negyedik pedig osztályozót játszik. A másik csoportban egyébként Alexandria tűnik acélosabbnak, de a rájátszásban a VSK-nak a B csoport másodikja, Vidombák, illetve harmadikja, Medgidia sem szabad gondot jelentsen, hogy a jelenleg negyedik Galacról ne is beszéljünk. Más kérdés, hogy a második vonalban mutatott játék a gárda megerősítése nélkül mire lesz elég a legjobbak között.

Eredmény
Férfi kézilabda A osztály, 6. forduló: Székelyudvarhelyi VSK – Fogarasi VSK 44–23 (21–12). Az udvarhelyi gólszerzők: Putnoky Szabolcs 9, Feliciano Couveiro 7, Mohamed Fedila 6, Szász Előd 4, Csibi Hunor 4, Menyhárt Barna 3, Lőrincz Botond 3, Paul Oargă 2, Demeter Mátyás 2, Katona Tamás 2, Komporály Attila 1, Szabó Loránd 1. Kapusok: Varó Lajos, Jobb Lőrincz, Bogos Dávid.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!