Hirdetés

Három érmet gyűjtöttek az ISK-sok

Három versenyszámban is érmet szereztek a Szé­kely­ud­var­he­lyi ISK sportolói a Szé­kely­ud­var­he­lyen megrendezett U13-as ifjúsági asz­ta­litenisz országos baj­nok­ságon, az ud­var­he­lyi­ek legjobbja, Toró Dávid mindhárom alkalommal a dobogóra állhatott.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Három érmet gyűjtöttek az ISK-sok
György István és a csapatban bronzérmes tanítványai Fotó: FRTM

A hazai asztalitenisz U13-as korosztályának legjobbjai mérték össze tudásukat a Székelyudvarhelyen megrendezett országos bajnokságon, összesen 61 csapat közel 300 versenyzője négy versenyszámban, 12 asztalon küzdött meg egymással szerdától vasárnapig.
A Székelyudvarhelyi ISK indult a legnépesebb kerettel, öt fiú- és egy lánycsapattal, összesen 22 versenyzővel állnak asztalhoz, a György István és György Szilárd által felkészített csapat mind a négy próbában a dobogót célozta meg, három alkalommal sikerült is teljesíteni a célkitűzést.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A bajnoki torna második napján a csapatversenyben hirdettek bajnokot, a Toró Dávid, Bardas Márk, Gergely Álmos és Sárkány Levente alkotta csapatat a bronzérmet szerezte meg, miután az elődöntőben kiélezett mérkőzésen 3–2-re maradt alul a bodzavásáriak ellen. 
A házigazdák egyik legjobbja az országos ranglistát vezető Toró Dávid, vegyes párosban az aradi Madar Mayával párt alkotva állhatott fel szintén a dobogó harmadik fokára.
Végül az egyéni versenyszám győztese a mezőny két favoritja közül került ki, így megismétlődött a januári Román Kupa döntője. Akkor Toró Dávid legyőzte válogatottbeli csapattársát, Pop Alexandrut, ezúttal a kolozsvári versenyzőnek jött ki a lépés, Dávid így az ezüstéremmel zárta a versenyt.
Torónak nem sok ideje maradt pihenésre, rögtön a verseny után edzőjével, György Istvánnal elindultak Szarajevóba, az ifjúsági Európa-kupa utánpótlás-sorozatának idei harmadik állomására.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!