Hirdetés

Harcos mérkőzésen egy pontot tartott otthon az FK 

Egy-egy gól esett az FK Csíkszereda harmadik play-off találkozóján, így pontosztozkodás lett a Mioveni elleni, hazai találkozó végeredménye.

Farkas Endre
Harcos mérkőzésen egy pontot tartott otthon az FK 
Fotó: FK Csíkszereda | Pál Zoltán

Remek hangulatban és tűző napsütésben indult útjára a labda az FK Csíkszereda stadionjában szerdán késő délután. Az első lehetőséget Ilyés Róbert legénysége hagyta kihasználatlanul a mérkőzésen.


Hirdetés

Babati Benjamin mintegy 22 méterről tüzelt kissé balról a bal kapufa mellé. Gyenge Szilárdnak a 8. minutumban kellett először mentenie, messze kifutva lábbal tisztázott. Sokáig leginkább mezőnyjátékot láthattunk, majd a 32. percben Bakos Ervin balról, 17 méterről tekert a hosszú sarok fölé.

A 39. egységben Stan robbant be egy jobbról érkezett beadásra, ám estében a kapu fölé vágta, ez volt a vendégek egyetlen igazán nagy lehetősége az első 45 perc során. A félidőnek viszont még nem volt vége, hiszen a hosszabbításban szabadrúgáshoz jutott az FK a jobb oldalról, az oldalvonal közeléből. Nagy János remekül tekert középre, ahol Blănaru nagy igyekezetében a saját kapujába lőtt (1-0). Így a hazaiak minimális előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrész elején Kelemen blokkolt remekül a saját kapujuk előterében, majd leginkább a mezőnyben zajlott a játék. Néhány hazai meginduláson kívül igazán nagy lehetőséget nem igan láthatott a publikum. A Mioveni megérezte a pontszerzés esélyét, és a vége előtt tíz perccel Stan révén kiegyenlítette az állást. 

A folytatásban az FK szombaton, 12 órától a Vajdahunyadi Corvinult fogadja, szintén hazai pályán.

Liga 2, play-off, 3. forduló
FK Csíkszereda – CS Mioveni 1-1 (1-0)
Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Stadion: George Cătălin Roman (Temesvár), asszisztensek: Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani) és Ioan Daniel Humița (Örményes)
Gólszerzők: Ștefan Blănaru (45+2., öngól), ill. Alexandru Cristian Stan (80.)
Sárga lap: Babati Benjamin (67.), Bakos Ervin (75.), ill. Constantin Schumacher (52.), Trascu Andrei (65.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Gal-Andrezly Peter – Veres Szilárd, Bakos Ervin – Babati Benjamin (Francisco Anderson, 75.), Soufiane Jebari, Ronai Robert (Balogh Szilárd, 63.) – Jelena Richárd (Makrai Gábor, 63.) Vezetőedző: Ilyés Róbert.
CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu, Ignat, R. Garutti, Șerbănică – A. Șerban (Căprescu, 69.), Cărăruș, D. Toma (Mih. Costea, 69.), Andr. Panait (Massaro, 52.), Blănaru (Guțea, 46.) – Stan (Burnea, 83.) Vezetőedző: Constantin Schumacher.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!