Győzelemmel kezdtek az udvarhelyi ifi futsalosok

Megyei rangadóval indult a hazai U19-es teremlabdarúgó bajnokság, szombaton a Futsal Klub Székelyudvarhely ifi futsalosai hazai pályán 13–5 arányban győzték le az Inter Gyergyó csapatát. Az udvarhelyi ifik a hazai rendezésű U19-es FK Kupa elhódításával hangoltak a bajnoki nyitányra.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Győzelemmel kezdtek az udvarhelyi ifi futsalosok
Bajnokságot és kupát nyernének az FK fiataljai Fotó: FK Székelyudvarhely

Összesen tizenhat csapat állt a hazai U19-es teremlabdarúgó bajnokság új bajnoki idényének rajtvonalára, a Román Labdarúgó-szövetség négy, egyenként négy csapatos csoportba sorolta a résztvevőket. A múlt idényben a kupában és a bajnokságban is ezüstérmes FK Székelyudvarhely a 3-as jelű kvartettben a Gyergyói Inter, a Marosvásárhelyi VSK és a Kolozsvári Clujana társaságában szerepel a csoportkörben. Hat forduló után az első két helyezett az Elit ligában folytatja.
A közeljövőben az FK fiataljai két ellenfelüknek is visszavághatnak, ugyanis márciusban a hazai pályán megrendezett Román Kupa döntőjében a marosvásárhelyiek ellen maradtak alul, májusban pedig a sepsiszentgyörgyi rendezésű U19-es elit futsalbajnokság döntőjében a kolozsvári együttes múlta felül az udvarhelyieket.
Szombaton, az első fordulóban az udvarhelyiek hazai pályán, a Rákóczi Centerben a Gyergyói Inter csapatát látták vendégül, 5–0-ás félidő után 13–5 arányú győzelemmel indították a pontvadászatot.
A Tankó Levente és Hadnagy István által irányított fiatalok kupagyőzelemmel hangoltak a bajnoki nyitányra, ugyanis egy héttel a start előtt először rendezték meg az U19-es FK Kupát, amelyet az ifik hibátlanul abszolváltak. A Hargita Megye Tanácsa által pályázati úton 11.900 lejjel támogatott négy csapatos tornán a házigazdák 8–0-ra győztek a Gyergyóremetei Kereszthegy ellen, 9–2-ra verték a Marosvásárhelyi VSK csapatát, és szintén 9–2-re a Sepsi-SIC együttesét.


- Közel három hete hete kezdtük a felkészülést, még próbálgatjuk a játékosokat, a sorok sincsenek teljesen kialakulva, de jó úton haladunk és teljes mértékben elégedettek vagyunk a csapat játékával

– közölte Tankó Levente edző, aki elismerően nyilatkozott a játékosok hozzáállásáról, küzdeni akarásáról is.
Az FK Székelyudvarhely ezúttal is a bajnokság megnyerését és a kupa elhódítását tűzte ki célul.

U19-es teremlabdarúgó bajnokság, 3-as csoport, 1. forduló
FK Székelyudvarhely – Inter Gyergyó 13–5 (5–0)
Udvarhelyi gólszerzők: Fazakas (3), Popovics (2), Szász (2), Rácz (2), Boér (2), Kis, Csiki.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!