Györgydeák továbbra is veretlen

Míg párosban a magyarországiak, egyéniben a székely világelső Györgydeák Apor szerezte meg az aranyérmet a pekingi nemzetközi teqballversenyen. Ezzel folytatódik az udvarhelyi teqballos idei veretlensége, Györgydeák a kilencedik versenyén sem talált legyőzőre.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Györgydeák továbbra is veretlen
Pokwap és Györgydeák. Ezüst és arany Kínából Fotó: Góbék Teqball Team

A Teqball World Series ötödik, az idei legmagasabb összeggel, 60 000 dollárral díjazott versenyét rendezték meg a hétvégén Kínában, ahol folytatódott a székely világelső, Györgydeák Apor idei veretlensége. Pekingben három kategóriában, férfi egyesben, férfi párosban és vegyes párosban mérték össze tudásukat a résztvevők, míg a páros versenyekben a magyarországi Bányik Csaba Katz Balázzsal, illetve Ács Krisztinával az oldalán állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, addig egyéniben ezúttal is Györgydeák bizonyult a legjobbnak. A székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team teqballosa a döntőben éppen klubtársát, a lengyel  Marek Pokwapot győzte le, ezzel folytatódik Györgydeák idei veretlensége, a kilencedik versenyén sem talált legyőzőre.
A torna különdíját, a legjobb férfi játékos címet viszont az ezüstérmes Pokwap zsebelte be, az Udvarhelyre igazolását követő két hónapban három nemzetközi versenyen ötször döntőzött és egyszer ötödik helyet szerzett.
A folytatás Budapesten lesz, október 3–6. között a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban, ami a TWS záróeseménye, egyben az utolsó nagy torna a vietnámi világbajnokság előtt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!