Hirdetés

Gyermek- és ifjúsági úszóversenyt szerveznek a Csíki Csobbanóban

Szombaton és vasárnap nagyszabású gyermek- és ifjúsági úszóversenyt rendeznek a Csíki Csobbanóban. A Sprint Team 88 sportklub, a Városi Sportklub és a csíkszeredai városháza által rendezett megmérettetésen 432 induló áll majd rajtkőre.

Farkas Endre
Gyermek- és ifjúsági úszóversenyt szerveznek a Csíki Csobbanóban
Fotó: Farkas Endre

Csíkszereda Kupa néven országos utánpótlás-úszóversenynek ad otthont a Csíki Csobbanó november 26–27-én. Trandafir Norbert főszervező, volt olimpikon úszó, mesteredző pénteken, az eseményt felvezető sajtóeseményen elmondta, a Román Úszószövetség szervezésében zajlott már korábban nagyobb létszámú úszóverseny Csíkszeredában. Ezúttal azonban a Sprint Team 88 sportklub, a Városi Sportklub és a csíkszeredai városháza összefogásával sikerült megszervezni a versenyt. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A kétnapos eseményre 31 klub 432 úszója nevezett be, Románia nagyvárosain kívül a Moldovai Köztársaságból érkeznek még versenyzők, az U8-as korosztálytól 19 évesekig fognak versenyezni szombaton és vasárnap – osztotta meg Trandafir Norbert. – Az úszóversenyszámok közül mindegyik, 50,100, 200 méteres pillangó-, mell- és gyorsúszás is szerepelni fog a programban. Váltóversenyek nem lesznek, mert nem férnénk bele a programba, és a hosszú távokat is az időkeret miatt nem szervezik meg – mondta el.

Csíkszeredát a Városi Sport Klub 21, valamint a Four Seasons sportklubot kilenc versenyzője képviseli majd a versenyen, tette hozzá.

Gyermek- és ifjúsági úszóversenyt szerveznek a Csíki Csobbanóban

Mint Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere kiemelte, az elmúlt években több jelentős sportesemény volt a városban. A városvezető hangsúlyozta: lényeges szempont egy ilyen nagyságú verseny megrendezése során, hogy a versenyzők, a klubok képviselői, a kísérők, családtagok a városban töltik a teljes hétvégét, ezáltal a csíkszeredai vendéglátóhelyek, szállások is nagy kihasználtsággal fognak üzemelni.

A szervezők várják az érdeklődőket a verseny mindkét napján, a program szombaton 9 órától kezdődik. A belépés ingyenes az eseményre.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!